Отборът на Ливърпул записа втори пореден успех през новия сезон

...
Отборът на Ливърпул записа втори пореден успех през новия сезон
Коментари Харесай

Ливърпул пречупи съпротивата на Бърнли

Отборът на Ливърпул записа втори следващ триумф през новия сезон в елита на Англия. В първия си домашен мач за акцията „ червените” победиха с 2:0 госта Бърнли, с цел да акумулират шест точки и да не престават без позволен гол в лигата.

За първи път от март 2020-та година „ Анфийлд” бе цялостен, а това донесе въодушевление у футболистите, водени от Юрген Клоп. Диого Жота откри резултата в 18-ата минута за домакините, а в 69-ата Садио Мане вкара първия си гол за сезона, оформяйки крайния резултата в западна Англия.

Срещата започва с състояние за домакините, откакто Диого Жота отигра с глава топката, само че неопределено. В ответната офанзива гостите от Бърнли стигнаха до удар, който срещна гредата на Ливърпул, само че в хода на офанзивата бе маркирана засада. След малко повече от четвърт час Крис Ууд нападна топката с глава и насочи удар към вратата на Ливърпул, но Алисон отрази. В ответната офанзива домакините откриха резултата. Наби Кейта напредна отляво и върна обратно за Цимикас. Гъркът достави центриране в наказателното поле на Бърнли за Жота, който с глава парира Поуп - 1:0.

Домакините проведоха хубава контраофанзива в 22-ата минута, а Елиът комбинира със Салах, чийто удар бе отразен от Поуп. След корнера Върджил ван Дайк игра с глава, само че над напречната греда. В 27-ата минута Ливърпул удвои своя превес. Хендерсън видя Елиът, който комбинира вдясно в наказателното поле за Салах. Той стреля и преодоля Поуп, само че египтянинът бе в засада и попадението бе анулирано.

В 31-ата минута Александър-Арнолд прати дълга топка в наказателното поле на Бърнли за Мане, а сенегалецът я удари с кората си и я прати над напречната греда. В 39-ата минута Хендерсън опита центриране, а Поуп почисти напред, след което последва удар на Кейта, само че неакуратен. В 45-ата минута Алисон позволи неправилност, откакто не почисти добре центрирана топка, а Тарковски стреля с глава, само че не уцели опразнената " алена " врата.

Второто полувреме стартира с гол за Бърнли, който бе анулиран. МакНийл даде добър пас в наказателното поле за Ашли Барнс, който осъществя, само че бе в състояние на засада и страничният рефер разумно анулира попадението. Десет след подновяването домакините разиграха ловко посредством Жота и Мане, а сенегалецът шутира от близко, само че прекомерно леко, с цел да затрудни Ник Поуп. В 58-ата минута Върджил ван Дайк нацели топката с десния си крайник след осъществяване на ъглов удар, само че в последния миг Тарковски чукна топката, с цел да я прати настрана от вратата на Бърнли и да не може и Мане да я отиграе. Въпреки това, реферът не видя това допиране от бранителя и играта се възобнови посредством навън.

След час игра Салах овладя центриране от Харви Елиът и си настройки топката на левия крайник, след което последва съвършено пласиран удар, само че Дуайт МакНийл от голлинията почисти. Миг по-късно Мане стреля от границата на наказателното поле, само че Поуп почисти. Върджил ван Дайк даде диагонален пас надясно за Елиът в 69-ата минута. Младият футболист на " алените " даде на Александър-Арнолд, който незабавно пусна за Мане. Този път сенегалецът нямаше неточност - 2:0.

Седемнадесет минути преди края на постоянното време Ашли Барнс почисти топката от голлинията, откакто Поуп увисна при центриране, след което последва удар на Матип с глава, само че нападателят на Бърнли почисти напред. Четвърт час преди края удар на Салах по диагонала прелетя настрана.

До края на срещата пък " виненочервените " пробваха да вкарат най-малко един гол във вратата на противника си, само че без триумф. В самия завършек на продължението Ашли Барнс излезе " очи в очи " с Алисон, само че бразилският пазач с ръка блокира удара на нападателя на Бърнли. В идващия кръг Ливърпул приема Челси още веднъж на своя стадион, до момента в който хората на Шон Дайш ще играят вкъщи с Лийдс Юнайтед.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР