Отборът на Ливърпул ще играе в Шампионската лига, след като

...
Отборът на Ливърпул ще играе в Шампионската лига, след като
Коментари Харесай

Ливърпул си гарантира място в Топ 4 и завърши сезона подобаващо

Отборът на Ливърпул ще играе в Шампионската лига, откакто победи Кристъл Палас с резултат 2:0 в дуел от последния 38-и кръг на британската Висша лига. И двете попадения за " алените " осъществя Садио Мане в 36-ата и в 74-ата минута.

Гостите от Лондон стартираха извънредно мощно срещата и имаха няколко отлични обстановки в първите 15 минути.

Първо Уилфред Заха съумя да се откъсне зад защитата на домакините и стреля, само че Алисон избави. Това се случи в третата минута.

Три по-късно Андрос Таунзенд стреля непосредствено от рисков свободен удар от дясно на наказателното поле, като топката летеше тъкмо под гредата, само че още веднъж бразилският пазач мазета над гредата.

В 15-ата минута „ орлите “ бяха на сантиметри от това да поведат в резултата. Трент Александър-Арнолд сгреши с подаването си и изведе Таунзенд самичък против Алисон. Бившият състезател на Тотнъм обаче стреля около лявата греда на Алисон.

В идващите минути обаче Ливърпул подвигна темпото и на собствен ред имаше няколко чудесни обстановки да открие резултата.

В 20-ата минута топката бе центрирана от корнер в наказателното пое на гостите, които действаха извънредно неприятно в отбрана и оставиха напълно самичък Рис Уилямс, който стреля с глава от към 7-8 метра, само че над вратата на Висенте Гуаита.

Две минути по-късно Мохамед Салах стреля технично от 20-ина метра, само че също не съумя да откри очертанията на вратата.

Секунди по-късно още веднъж египтянинът бе изведен самичък против Гуаита от Тиаго отдясно в наказателното поле. Салах овладя топката и стреля към близкия ъгъл, само че стражът на Палас избави.

В 26-ата минута Андрю Робъртсън шутира, само че неопределено. В 34-тата минута Мане шутира, само че едва и право в ръцете на Гуаита.

Ливърпул поведе в резултата в 36-ата минута, когато Робъртсън центрира от корнер, Рис Уилямс отклони с глава, след което Роберто Фирмино опита да си спре топката на далечната греда, само че се трансформира в подаване за Мане, който от близко не сбърка за 1:0.

В първите петнайсетина минути на втората част домакините продължиха с натиска, като трайно продължаваха да седят в половината на своя противник.

В 53-ата минута Гуаита избави рисков удар на Фирмино в корнер. След неговото осъществяване пък Рис Уилямс стреля с глава, само че над вратата.

Следващите минути Ливърпул продължи да диктува темпото и да владее повече топката, само че по този начин и не успяваше да материализира превъзходството си с втори гол.

Вторият гол въпреки всичко пристигна в 74-ата минута, когато Салах проби отдясно, след което комбинира с Мане пред наказателното поле. Сенегалецът направи няколко крачки и стреля, топката рикошира в защитник на Кристъл Палас и влетя във вратата на Гуаита - 2:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР