Отборът на Фиорентина, един от най-яростните врагове на хегемона в

...
Отборът на Фиорентина, един от най-яростните врагове на хегемона в
Коментари Харесай

Заклет враг на Юве клъцна неаполитанските мечти

Отборът на Фиорентина, един от най-яростните врагове на хегемона в Серия А Ювентус, направи извънредно скъпа услуга на торинския гранд. В 35-ия кръг на калчото командата на Стефано Пиоли наказа гостуващия Наполи с класическо 3:0.

Заради упоритостите си по отношение на първото място и снощната трагична победа на Юве над Интер с 3:2, Наполи беше длъжен да завоюва както този, по този начин и оставащите си 4 мача, само че не щеш ли позволи неверна стъпка още при започване на финалната права. Така борбата за скудетото може да бъде лишена от конспирация, която беше налице след триумфа 1:0 на Наполи над Ювентус като посетител в предния кръг. Тя бе отпразнувана много шумно в Неапол, където в този момент настроението без подозрение е на противоположния полюс.

Преди днешната срещата статистиката на „ виолетовите” против Наполи не бе по никакъв начин окуражаваща за домакинските последователи. Флорентинци стигнаха единствено до една-едничка победа в последните си 15 мача против неаполитанци, а тя бе на „ Сан Паоло” през март 2014 година. На всичкото от горната страна „ везувиани” нямаха загуба на „ Артемио Франки” от януари 2009, взимайки 4 победи и 4 равенства.

Екшънът се развихри съвсем през цялото време. В 8-ата минута Наполи остана с човек по-малко след обезверено нарушаване на Калиду Кулибали. Героят против Ювентус от предишния кръг тук влезе в ролята на грешника, откакто доста на ниска цена пусна Джовани Симеоне да го надбяга и да тръгне да излиза самичък против вратаря. Затова сенегалецът си послужи с способ от кеча и даде начало на несъгласията. Първоначалното решение на рефера беше дузпа и жълт картон за Кулибали, а след намесата на ВАР си пролича, че фаулът е отвън наказателното поле. Този факт промени решението на съдията, заради което тъмнокожият състезател бе непосредствено пратен под душовете.

Головите обстановки не бяха доста по-късно, като Жордан Верету стреля над гредата от директен свободен удар за Фиорентина, а в другата половина Марио Руи съвсем изненада стража Марко Спортиело непосредствено от корнер.

В 34-ата минута „ виолетовите” откриха поради подценяване в отбраната на Наполи. Кристиано Бираги изрита топката напред от личната половина в желанието си да не я оставя да излезе в тъч. Никой от бранителите на Наполи не наблюдава Джовани Симеоне, който подгони „ паса” и овладя, а по-късно от 8-9 метра по диагонала прокара кълбото през краката на вратаря Пепе Рейна – 1:0.

Само две минути по-късно нокдаунът за гостите можеше да стане цялостен. Марко Бенаси получи топката на страхотна позиция в наказателното поле и натисна спусъка, като изстрелът му мина на броени сантиметри около дясната греда.

В началото на втората част наставникът Маурицио Сари заложи на оптимален риск, като пусна на смени Аркадиуш Милик и Пьотр Желински. Решението му не докара до кой знае каква смяна в държанието на неговия отбор.

За похлупак Фиорентина удвои задатъка си в 62-ата минута. Верету центрира от ъглов удар отдясно по офанзивата, на първа греда Милан Бадел стигна първи до топката и опитва да я продължи с глава. Подаването му рикошира в бранител на Наполи и принуди Пепе Рейна да избавя. В същия момент Симеоне изскочи във вратарското поле и от близко опъна мрежата – 2:0.

До края си срещата несъмнено се доиграваше и Наполи не сподели нужната воля, с цел да предотврати провалянето. То закупи още по-сериозен мащаб в продължението на срещата, когато Джовани Симеоне приключи своя хеттрик.

Целият мач обезсмисли подвига от предишния кръг против Ювентус и по този начин разликата сред двата тима още веднъж е 4 точки (84 против 88). Фиорентина от своя страна прекъсна серия от две следващи загуби и с 54 точки резервира някакви очаквания за 6-ата позиция, която понастоящем принадлежи на Аталанта (58 т.).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР