Отборът на Ботев“ (Пловдив) спечели най-ценните отличия на церемонията Футболист

...
Отборът на Ботев“ (Пловдив) спечели най-ценните отличия на церемонията Футболист
Коментари Харесай

Тодор Неделев беше определен за Футболист на футболистите“

Отборът на „ Ботев “ (Пловдив) завоюва най-ценните оценки на церемонията " Футболист на футболистите ", откакто халфът на отбора Тодор Неделев бе избран за номер 1 на миналия сезон, а треньорът на " канарчетата " Николай Киров взе наградата за най-хубав треньор.

Церемонията се провежда от Асоциацията на професионалните футболисти в България и призьорите се дефинират след гласоподаване измежду всички професионалния играчи в страната. След като бе измежду подгласниците преди години, този път Неделев е получил най-вече гласове от сътрудниците си и завоюва огромната премия, като зад него се подредиха голмайсторът на ЦСКА-София Фернандо Каранга и нападателят на „ Берое “ Мартин Камбуров.

Киров от своя страна изпревари наставника на „ Черно море “ Илиян Илиев и треньора на „ Берое “ Александър Томаш.

Камбуров получи още една премия - за достижение на сезона, откакто мина границата от двеста гола в българския хайлайф и се изкачи до второ място във безконечната голмайсторска листа. Вратарят на „ Славия “ Георги Петков бе отличен с приз за повсеместен принос към българския футбол след геройствата си във финала за Купата на България, а Каранга получи премията за проявено геройство, на името на именития български футболист Трифон Иванов.

За номер 1 измежду младите футболисти бе избран нападателят на ЦСКА-София Кирил Десподов, който изпревари Антонио Вутов от " Левски " и Серкан Юсеин от " Ботев ", а бранителят на " Славия " Андреа Христов взе призна за най-прогресиращ млад състезател.

Шампионите от „ Лудогорец “ получиха две оценки, като и двете бяха на сметката на нападателя Клаудиу Кешерю - за голмайстор на Първа лига и за най-хубав състезател съгласно системата за футболна статистика Инфостат. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР