Отборът на Борусия (Мьоинхенгладбах) победи Байерн (Мюнхен) с 2:1 като

...
Отборът на Борусия (Мьоинхенгладбах) победи Байерн (Мюнхен) с 2:1 като
Коментари Харесай

Борусия (М) разплака Байерн за четири минути

Отборът на Борусия (Мьоинхенгладбах) победи Байерн (Мюнхен) с 2:1 като посетител в среща от 18-ия кръг на немската Бундеслига.

Баварците заложиха на няколко младоци в състава и прекъснаха серия от седем следващи победи във всички шампионати и не съумяха да вземат реванш за загубата с 0:5 от Борусия за Купата доскоро повече от два месеца.

Съставът на Байерн стартира по-силно довечера и след пропуск в 13-ата минута, Левандовски съумя да открие резултата пет по-късно след пас на Томас Мюлер (1:0).

Борусия върна гола по-малко от 10 минути по-късно и Флориан Нойхаус (27`) възвърне равенството от близко (1:1). Гостите стигнаха до поврат в 31-ата минута, в която Щефан Лайнер  заби топката с глава след корнер.
Байерн стартира мощно втората част, само че Левандовски и Мюлер се регистрираха с пропуски. Джамал Мусиала също се размина с гола в 56-ата минута, а сред 59-ата и 61-ата баварците на три пъти пропуснаха, като удар на Левандовски срещна напречната греда.

До края на срещата двата отбора се редуваха да насочат удари, само че резултатът остана неизменен.

Въпреки провалянето Байерн остава водач с 9 точки и мач повече от Борусия (Дортмунд), до момента в който отборът от Мьонхенгладбах е 11-и с 22 точки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР