Отборът на Борусия (Дортмунд) спечели Купата на Германия за пети

...
Отборът на Борусия (Дортмунд) спечели Купата на Германия за пети
Коментари Харесай

Борусия (Дортмунд) спечели купата на Германия

Отборът на Борусия (Дортмунд) завоюва Купата на Германия за пети път в историята си. Тимът, воден от треньора Един Терзич, отвя с 4:1 РазенБалшпорт (Лайпциг) на финала в Берлин. 

Звездите на Борусия Ерлинг Холанд и Джейдън Санчо вкараха по два гола за триумфа. Дани Олмо върна едно попадение след почивката, само че то не бе задоволително и по този начин Юлиан Нагелсман, който напуща клуба от Лайпциг в посока Байерн (Мюнхен) след края на сезона, не съумя да завоюва трофей. Мачът на Олимпийския стадион в Берлин започва чудесно за " жълто-черните ". Още в петата минута Борусия поведе. След блестяща контраофанзива Марко Ройс подаде на Холанд, а той продължи към Махмуд Дахуд, който асистира на Санчо за първия гол. 
В 28-ата минута Ройс изведе Холанд, който нахлу рисково. Упамекано се опита да го спре, само че звездата се оказа прекомерно мощен, като съумя да резервира баланс и да прати топката в мрежата за 0:2. 
В добавеното време на първото полувреме Ройс бе изведен зад отбраната и подаде на Санчо. Английският национал финтира противник и означи за 0:3. Страничният арбитър подвигна засада, само че след разглеждане с ВАР попадението бе прието.

През втората част РазенБалшпорт (Лайпциг) опита да понижи изоставането и съумя, само че чак в 71-ата минута, а за повече нямаше време. Автор на почетния гол стана Дани Олмо, който означи за 1:3 след пас на Нкунку. 

В 87-ата минута Холанд вкара след асистенция на Санчо за крайното 1:4 и Борусия справедливо победи с Купата на Германия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР