Отборът на Барселона възнамерява да привлече защитника на Арсенал Габриел

...
Отборът на Барселона възнамерява да привлече защитника на Арсенал Габриел
Коментари Харесай

Барселона пожела Габриел, Арсенал обаче иска някого в замяна

Отборът на Барселона има намерение да притегли бранителя на Арсенал Габриел Магаляеш това лято, като „ артилеристите “ са разпознали трима играчи, които биха могли да станат част от възможната договорка.

Бразилският централен бранител бе притеглен от Лил през лятото на 2020 година и се трансформира в главен състезател под управлението на Микел Артета, записвайки 62 мача за лондончани. Този сезон бразилецът сътвори ужасно партньорство в центъра на защитата с Бен Уайт.

Габриел обаче позволи две неточности, след които Арсенал позволи две попадения през първото полувреме при провалянето предходната седмица от Кристъл Палас с 0:3. Това проваляне сложи под подозрение класирането на „ артилеристите “ за Шампионската лига, където водят оспорвана борба с градския си противник Тотнъм.

Сега „ Sport “ твърди, че 24-годишният Габриел, който играе от лявата страна на двойката централни бранители, е желан от наставника на Барселона Шави Ернандес. Смята се, че „ каталунците “ ще се разделят с Клеман Лангле и Самюел Умтити през лятото и заради тази причина са набелязали бразилеца от Арсенал.

Жерар Пике също към този момент отива към края на кариерата си, само че на „ Камп Ноу “ се чака напълно скоро да преподпишат с Роналд Араухо, а Оскар Мингеса и Ерик Гарсия също могат да играят на тази позиция. Бранителят на Челси Андреас Кристенсен също се твърди, че се е схванал да укрепи „ каталунците “ след края на акцията, когато изтича договорът му със „ сините “.

Изданието добавя, че Арсенал е разпознал трима играчи, които биха могли да преминат в противоположна посока на „ Емиратс “ при трансфер на Габриел. Първото име е това на нидерландския национал Мемфис Депай, който е някогашен състезател на Манчестър Юнайтед. Той мина като свободен сътрудник от Олимпик Лион предишното лято, само че след идването на Пиер-Емерик Обамеянг, Феран Торес и Адама Траоре през янураи, стана непотребен и от Барса са подготвени да се разделят с него.

Другите двама играчи, които биват спрягани за „ артилеристите “, са вратарят Нето и полузащитникът Рики Пуч.

Arsenal 'identify' top target as Barcelona offer trio in Gabriel transfer swap
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР