Отборът на Атлетико Мадрид допусна домакинско поражение с 0:2 от

...
Отборът на Атлетико Мадрид допусна домакинско поражение с 0:2 от
Коментари Харесай

Атлетико загуби у дома и освободи второто място за Реал Мадрид

Отборът на Атлетико Мадрид позволи домакинско проваляне с 0:2 от гостуващия Еспаньол в среща от 26-ия кръг на Ла Лига. Каталунците съумяха да надвият своя противник за повторно през сезона и да се утвърдят като “черната котка” на “дюшекчиите”. Оскар Мелендо (53) и Лео Баптищао (77) осъществиха за “лос перикитос”. Атлети беше без съществени футболисти поради насъбраната отмалялост от мача с Арсенал. Загубата разрешава на Реал Мадрид да приключи на второ място в класирането, в случай че завоюва оставащите си срещи до края.

Срещата беше по-специално, защото видеоасистенти изпробваха потреблението на ВАР, въпреки съдията да няма право да се възползва от повторенията. Диего Симеоне тества скица с трима централни бранители. Филипе Луиш се завърна в състава след 49 дни неявяване заради травма. Фернандо Торес получи късмет в стартовия състав до Кевин Гамейро. Давид Гайего подреди 4-4-2 с Жерард Морено и Лео Баптищао в предни позиции.
Atlético's superb week ends with a bump as the #UEL finalists lose 2-0 at home to Espanyol – their first ever Liga defeat at the Estadio Metropolitano. pic.twitter.com/cdbwKVrzgG
— UEFA Europa League (@EuropaLeague) May 6, 2018

Първото полувреме предложи малко голови благоприятни условия. В 22-ата минута топката облиза гредата след шут на Витоло. Няколко минути по-късно някогашният състезател на Севиля напусна терена с травма. В игра се появи дебютантът Арона Сане. В 30-ата Жерард Морено удари греда.

В началото на втората част наставникът на “папагалчетата” беше изпъден за необуздан митинг. Това обаче като че ли окуражи “бяло-сините”. В 53-ата Оскар Мелендо стреля, топката рикошира в Стефан Савич и залъга Ян Облак - 0:1. В 65-ата словенският пазач сподели умеене при удар на Баптищао. В 77-ата барселонският отбор нанесе втори удар в тила на врага. Баптищао хвана топката от ждроб и насочи мощен шут от 18 метра, с цел да оплете топката в десния ъгъл на вратата на Облак.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ
Примера дивисион 36 кръг, неделя 6 май  Атлетико Мадрид 0:2краен резулат  Еспаньол
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР