Ботев (Пловдив) обмисля да вдигне бюджета за новата кампания. Това

...
Ботев (Пловдив) обмисля да вдигне бюджета за новата кампания. Това
Коментари Харесай

Ботев увеличава бюджета за Европа

Ботев (Пловдив) обмисля да вдигне бюджета за новата акция. Това ще е обвързвано с идното присъединяване в Лига Европа. Тимът завоюва квота за втория по мощ шампионат на УЕФА, откакто победи с Купата на България. Така канарчетата си подсигуряваха най-малко 4 мача в евротурнирите. При отпадане още в първия квалификационен кръг на ЛЕ, " жълто-черните " ще продължат към Лигата на конференциите.

Ръководството е решило да усили финансиите, с цел да може да бъде подсигурено присъединяване в Европа, както и да има по-качествена селекция.

Наставникът Душан Керкез ще получи до дни новия си контракт, който ще е при доста усъвършенствани финансови условия. Следващата седмица шефовете и спортно-техническия щаб ще дадат конференция, на която ще разгласят много вести.

На този стадий отборът възнамерява да стартира подготовка на 12 юни (сряда). Датата обаче може да бъде заменена, в случай че ПФЛ удостовери конфликта за Суперкупата на 3 юли. Тогава Ботев може и да направи първа подготовка на 10 юни (понеделник). На този стадий вариантите за лагер са две - чужбина и Правец, като към този момент се клони повече към втората. Навън обаче " канарчетата " може да изиграят по-качествени контроли.

Очакват се 4-5 класни попълнения, които да подобрят качеството. В мача със Славия в понеделник Керкез ще даде повече игрови минути на запасите и някои момчета от дубъла. Ботев към този момент се класира за Лига Ервопа и в шампионата ще доиграва сезона.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР