Отборът на Арда допусна тежко поражение с 0:4 от Апоел

...
Отборът на Арда допусна тежко поражение с 0:4 от Апоел
Коментари Харесай

Израелци размазаха Арда

Отборът на Арда позволи тежко проваляне с 0:4 от Апоел Беер-Шева в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Така с общ резултат от 6:0 израелския отбор продължава напред към идващия кръг. Днес за отбора на Рони Леви се разписаха Елтон Аколатсе в петата, Рамзи Сафури в 31-ата от дузпа, Юджийн Анза в 71-ата, а Ротем Атуел оформи крайния резултат с прелестно попадеине в 83-ата минута.

Както е известно, първият мач в Кърджали приключи с победа 2:0 за отбора от Израел.

Арда започва срещата надъхано и се хвърли в офанзиви още първоначално, само че без съществени рискове пред вратата на домакините.

За страдание обаче Апоел поведе още с първия си удар към вратата на българския отбор. В петата минута Мариано Барейро получи малко пред наказателното поле на Арда и комбинира надясно с Елтон Аколатсе. Нападателят на " алените " си освободи пространство за изстрел и с превъзходен удар с левия крайник от границата на пеналтерията откри далечния ъгъл на Иван Караджов, който също не се намеси по най-хубавия метод - 1:0.

Пет минути по-късно обаче кърджалийци имаха отличен късмет да изравнят резултата. Гостите получиха право да изпълнят директен свободен удар от към 30 метра от вратата на Апоел. Зад топката застана Спас Делев, който насочи прелестно топката към лявата сглобка на вратата, само че вратарят Ариел Харуш сподели страховит инстикт и мазета в ъглов удар.

В идващите минути Арда опита да натисне и се настани в половината на своите домакини, като извърши три корнера, а Александър Георгиев стреля от отдалеченост, само че в навън.

В 26-ата минута и двата тима имаха прелестен късмет да отбележат попадение. Първо, Апоел извърши корнер, след което топката стигна до Дадио Ор, който центрира отдясно, а на границата на вратарското поле, а капитанът Мигел Витор засече, само че Караджов избави по страховит метод.

Последва рискова контраофанзива, при която Светослав Ковачев сподели своята експедитивност отдясно в половината на домакините, а по-късно пусна отличен диагонален пас за Делев в наказателното поле. Българският национал преодоля състезател на Апоел и остана самичък против вратаря Харуш, който обаче избави с крайник удара на офанзивния футболист на Арда.

Пет минути по-късно обаче Апоел получи право да извърши дузпа. Юджийн Анса напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Мартин Желев скочи на шпагат, само че докосна топката с ръка и бе отсъден углавен удар. С осъществяването се зае Рамзи Сафури, който стреля в десния ъгъл на Караджов и означи, въпреки че вратарят на Арда докосна топката – 2:0.

Вторият гол даде нужната доза убеденост у домакините, които се хвърлиха в офанзиви и в 34-ата минута Акулатсе проби отдясно в наказателното поле, излъга Милен Стоев и шутира, само че Караджов се намеси и мазета.

В 39-ата минута още веднъж националният пазач трябваше да се намесва след отдалечен изстрел от страна на Сагив Йехезкел. В добавеното време на първата част Караджов резервира резултата неизменен след петото си избавяне досега. Той се намеси след удар с глава от близко на състезател на Апоел.

На почивката Николай Киров направи смяна, като пусна в игра Жуниньо на мястото на Иван Коконов.

В първите петнадесет минути от втората част темпото на игра спадна и обстановки пред вратите липсваха. В тези минути травма получи Светослав Ковачев и беше сменен наложително от Тонислав Йорданов.

В 61-ата минута, за следващ път, Иван Караджов се намеси, с цел да резервира вратата си от ново попадение. Сафури центрира в наказателното поле от свободен удар, където капитанът Витор стреля с глава, като топката падаше тъкмо под гредата, само че Караджов мазета в корнер.

Пет минути по-късно Апоел още веднъж имаше отлична обстановка за нов гол. Анса бе изведен на скорост в половината на Арда и напредна, след което откри в наказателното поле резервата Дор Мича, който елегантно с пета заложи топката за Сагив Йехезкел. Ударът от близко на централния нападател обаче бе избавен от Караджов.

В 71-ата минута Апоел стигна до трето попадение. Дор Мича бе изведен отдясно в наказателното поле самичък против Караджов и стреля, само че вратарят на Арда още веднъж парира удара. Топката обаче продължи пътя си към вратата му, а двама играчи на кърджалийци се хвърлиха в краката на Мича пред голлинията, само че въпреки и паднал на тревата той съумя да чукне кълбото с глава за Анза, който не сбърка на празна врата от близка отдалеченост – 3:0.

Домакините не стопираха с набезите към вратата на Арда и съумяха да стигнат до прелестен четвърти гол в 83-ата минута. Резервата Ротем Атуел получи отляво и направи няколко финта, след което откри в наказателното поле Анза, който по-късно му върна топката. След това Атуел финтира противник и стреля технично към далечния ъгъл на Караджов и осъществя превъзходно попадение за 4:0.

Във втората минута от добавеното време Жуниньо опитва изстрел от границата на наказателното поле, само че прекомерно слаб, с цел да затрудни Харуш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР