Отборът на Академик (Пловдив) нанесе четвърта загуба на лидера в

...
Отборът на Академик (Пловдив) нанесе четвърта загуба на лидера в
Коментари Харесай

Академик с първа победа над Рилски спортист от 4 г. насам

Отборът на Академик (Пловдив) нанесе четвърта загуба на водача в класирането Рилски състезател от началото на сезона в Националната баскетболна лига.

„ Студентите “ победиха отбора от Самоков с 87:83 (22:9, 20:20, 20:30, 25:24) като хазаин в среща от 29-ия кръг на шампионата и по този метод завоюваха против този противник за първи път над 4 години насам.

С триумфа отборът, воден от Йордан Янков, реализира четвърта поредна победа и затвърди осмата си позиция в класирането с 36 точки в своя актив, с 3 повече от деветия БК Ямбол. Рилски състезател остава на върха с баланс от 23 победи, 4 загуби и 50 точки.

Домакините започнаха по-концентрирано срещата и поведоха с 13:2 при започване на първата четвърт, което принуди старши треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров да вземе спиране. След него обаче гостите продължиха да не бъдат задоволително ефикасни в нахлуване и в края на частта „ студентите “ стигнаха до задатък от 22:9.

Втората четвърт стартира със серия от 11 безответни точки за Рилски състезател и по този начин водачът в класирането бързо навакса изоставането си до 20:22.

Последваха нови мощни минути за Академик, в които Васил Бачев бе над всички на паркета и след две сполучливи стрелби за три точки, панер и три опита от наказателната линия още веднъж даде двуцифрена преднина на своя отбор и по този начин първото полувреме завърши при резултат 42:29 за баскетболистите на Йордан Янков.

Гостите от Самоков стартираха по-силно след почивката и записаха серия от 20:8, с помощта на която понижиха пасива си до единствено точка при 49:50 в средата на третата четвърт, а краят на частта пристигна при 62:59 в интерес на Академик.

Последната част стартира равностойно и Рилски състезател за първи път в срещата стигна до равнене на резултата при 68:68, само че 2:17 минути преди финалната сирена домакините отвориха 4 точки задатък – 79:75.

След това Александър Янев пропусна пукотевица от далечна отдалеченост, а в ответната офанзива Васил Бачев осъществя шестата си тройка в мача, с цел да усили преднината на своя отбор до 82:75. „ Студентите “ съумяха да задържат задатъка си до края и по този начин стигнаха до триумфа с 87:83.

Най-резултатен за спечелилите стана Васил Бачев с 25 точки, в това число рекордните за него през сезона 6 тройки, Евгени Хаджирусев добави 19 точки, а Тайлър Криймър приключи с „ дабъл-дабъл “ – 11 точки и 12 битки.

За Рилски състезател Чавдар Костов осъществя 18 точки, а 15 вкара Димаджо Уигинс.

В идващия кръг Академик ще пътува до Плевен за конфликт с локалния Спартак, до момента в който за Рилски състезател следва аудиенция на БК Ямбол.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР