Отава. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев замина на работно

...
Отава. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев замина на работно
Коментари Харесай

Заместник-министър Георг Георгиев замина на работно посещение в Канада

Отава. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев отпътува на работно посещаване в Канада, което ще продължи до 6 декември 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Целта на работното посещаване е да се обсъдят опциите за разширение и задълбочаване на двустранното съдействие най-много в региона на търговията. Ще бъдат прегледани тематики от съвместен интерес, в това число Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и канадското на Г7.
Посещението има и алегоричен темперамент – организира се директно след анулацията на визовия режим за българските жители и показва ясната наклонност за осезателен напредък в двустранните връзки през последните три години сред България и Канада.
„ Много е значимо българските жители, които отпътуват за Канада за туризъм или да посетят свои близки, да знаят, че тази анулация на визовия режим важи единствено за краткосрочно престояване там с оптималната опция за престой до шест месеца. Това е огромен дипломатически триумф за нас, по който работим извънредно интензивно от 2011 година насам и чакаме да способства доста за задълбочаването на търговско-икономическия продан. Оттук нататък контактите сред двете страни и техните жители ще станат още по-интензивни ”, съобщи заместник-министър Георгиев пред медии преди тръгване. „ Подчертавам, че визовият режим за искащите да работят или учат, остава неизменен “, подсети още Георг Георгиев.
Програмата за интервала 2-6 декември включва срещи с управлението на Канадско-българската бизнес мрежа (CBBN), с генералните консули на държавите-членки на Европейски Съюз в Торонто, със заместник-министъра на външните работи на Канада Иън Шугарт и с асистент заместник-министъра за имиграцията, бежанците и поданството Ричард Уекс. В рамките на визитата си Георг Георгиев ще се срещне и с представители на българската общественост в Канада.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР