От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност

...
От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност
Коментари Харесай

Полезни свойства на кедровите ядки

От всички типове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност на кедровите плодове е неоспорима - те съдържат субстанции, неповторими за човешкото тяло, които могат дълго време да ни дадат здраве.

Какви са изгодите от кедровите ядки?

Това са микро- и макроелементи, които са част от този подарък на природата:

мед, силиций, желязо, цинк, бор, манган, калций, молибден, никел, фосфор, калай, ванадий, калий, йод - както можете да видите, в кедровите ядки се съдържа съвсем цялата таблица на Менделеев!

Всеки от детайлите визира здравето ни по специфичен метод. Фосфорът оказва помощ за укрепване на костите и зъбите, калият пази сърцето и е виновен за водния баланс в организма. Борът усъвършенства мозъчната активност и оказва помощ на тези, които се занимават с тежък физически труд.

Цинкът е извънредно потребен за здравето на мъжете, като възстановява функционалностите на простатната жлеза. Без манган няма да има естествена работа на хормоналната и репродуктивната система, а също така този детайл усъвършенства метаболизма на мазнините, сходно на йода, който е виновен за метаболитните процеси в клетките и оказва позитивно въздействие върху щитовидната жлеза.

Без ванадий високият холестерол не може да бъде намален, силиконът не може да бъде избегнат, когато става въпрос за подмладяване на съединителната тъкан, а молибденът възстановява метаболизма на въглехидратите и мазнините.

Както можете да видите, всяко вещество, което е в сърцевината на кедровите ядки, по един или различен метод ни оказва помощ да останем здрави, красиви, мощни. Редовното потребление на този скъп артикул ще бъде от огромна изгода за предотвратяването на доста болести.

Ако постоянно ядете кедрови ядки, можете да отървете тялото си от дефицит на витамини, като да вземем за пример A, E (токоферол), витамин B, C. Най-богатият набор от аминокиселини са в плодовете на кедъра. Те са доста потребни за здравето ни, а в другите артикули са необичайност.

Също по този начин си коства да споменем, че кедровите ядки имаме богат състав от въглехидрати - захароза, глюкоза, фибри, фруктоза, пентоза и нишесте.

Разбира се, подобен богат състав не може да не повлияе на наличието на калорииите в ядките. Общо 100 грама от продукта съдържат съвсем 580 kcal. Следователно, те би трябвало да се употребяват в дребни количества, тъй че да не навредят на вашето здраве и на повишението на телесното тегло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР