От всички възможни конспиративни теории, тази е възможно най-глупавата. И

...
От всички възможни конспиративни теории, тази е възможно най-глупавата. И
Коментари Харесай

Екип от учени опроверга конспиративната теория Кемтрейлс

От всички вероятни тайни теории, тази е допустимо най-глупавата. И въпреки всичко има много хора, които си имат вяра съществено в нея. Те считат, че американското държавно управление или тайните организации, които го управляват, ни ръсят над главите химични субстанции, които трансформират времето или ни тровят. Това става чрез следите, които оставят самолетите.

На 10-ти август в научното списание Environmental Research Letters, което има импакт фактор 3.906, се появи научна публикация по тематиката.

Екипът е решил да изпрати към стотици специалисти в региона на атмосферните науки информация от тайните уеб страници и ги е помолил да изкажат експертно мнение.

Общо 77 учени са дали отговор. От тях 76, което ще рече 98.7%, изрично са декларирали, че няма никакво доказателство за секретна атмосферна стратегия.

Но какво да кажем за останалия един академик? Да не би той да е попаднал на нещо по-различно от останалите? Не. Единственото нещо, за което той приказва, е съществуването на по-високи равнища на атмосферен барий в далечен регион, който има ниско наличие на почвен барий. Това въобще не е доказателство за свръхсекретна стратегия.

Научната публикация е много забавна и би трябвало да постави гвоздей в ковчега на тайната доктрина. Де да беше обаче толкоз елементарно. За страдание обстоятелствата не могат да убият конспирациите и ирационалните вярвания. От моя опит, при който в продължение на години опровергавам разнообразни конспирации, най-много тази, че пилотираните задачи до Луната са били имитация, разбирам следното: хората в никакъв случай не слушат това, което споделят специалистите.Те просто си имат вяра в каквото желаят и отхвърлят всяко едно доказателство под предтекст, че е платено или поръчково изследване. Един набожен в лунната интрига може да бъде пъхнат в ракета и да бъде изстрелян до Луната, с цел да види с очите си следите от лунните кацания. Той тогава отново няма да повярва, тъй като ще сметне, че следите са били оставени по-късно от роботизиран уред.

Така е и с кемтрейлс. Според Фил Плейт просто няма смисъл да се спори с люде, които не желаят да се срещнат с доказателства.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР