От ВМРО предлагат едрите владелци на земя (физически или юридически

...
От ВМРО предлагат едрите владелци на земя (физически или юридически
Коментари Харесай

ВМРО: Едрите земевладелци да плащат бонус данък

От Вътрешна македонска революционна организация оферират едрите владелци на земя (физически или юридически лица), които имат повече от 20 000 дка на територията на страната, да бъдат обложени с налог.   

По този метод ще се основат спомагателни доходи в общинските бюджети. Този налог ще докара до доходи на стойност към 40 милиона лв., са пресметнали от партията. Предложението ще бъде импортирано в Народното събрание още през днешния ден.

„ На процедура желаеме въвеждането на нов налог, защото тази сфера не е облагана в никакъв случай. В същото време тя се трансформира в място за вложение на умозрителен капитал, на едно уедряване на земеделска земя, което не е потребно за българското земеделско произвеждане “, разяснява пред бТВ Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на Обединените патриоти.

По думите му страната би трябвало да даде явен знак, че не насърчава едрата земеделска благосъстоятелност.

„ Оказва се, че 4,5 милиона декара земя се владеят от 61 юридически или физически лица. Това по никакъв метод не подкрепя стопанската система, а в противен случай – това е метод да има висока рентабилност, която е безусловно необлагаема “, добави Веселинов.

На въпрос постоянна ли е обединението сега, той съобщи, че тя е постоянна и способна да изкара мандата си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР