От Възраждане ще сезират прокуратурата за поругаване символите на българската

...
От Възраждане ще сезират прокуратурата за поругаване символите на българската
Коментари Харесай

Костадинов подскочи, попиля Паси за скопяването

От " Възраждане " ще сезират прокуратурата за поругаване знаците на българската държавност от страна на президента на Атлантическия клуб Соломон Паси. Това разгласи на брифинг в Народното събрание заместник-председателят на ПГ на " Възраждане " Петър Петров.

Поводът за тези дейности на " Възраждане " е пост на Паси в обществените мрежи, призовавал за " скопяване " на българския лъв, с цел да бъдела отразена съответно позицията ни за Украйна. Петър Петров изясни, че в Наказателния кодекс в раздела за други закононарушения срещу републиката категорично е посочено, че който опетни герба, химна или знамето на Република България, се санкционира за закононарушение от общ темперамент с отнемане от независимост - две години или санкция. 

" Ние желаеме прокуратурата да ревизира този случай и да види дали той извършва състава на закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс ", съобщи Петров. Той уточни, че изречените думи касаели скопяване на признака - лъва на България. " Моето персонално мнение е, че е допустимо да се прави отпратка към герба на Република България, в който неизменима част е фигурата на лъва ", добави той. Петров настоя, че тези изказвания следва да бъдат тествани от способените органи. 

Лидерът на партията Костадин Костадинов настоя за унищожаване на персоналното транспортно средство на Соломон Паси от двора на Националния военноисторически музей, където трабантът на Паси има стойност на движима културна полезност. Той дефинира дейностите на Соломон Паси като " подигравка " с българската страна и уточни, че тона на поста е ругателски, афектиран и антибългарски. 

" Ние считаме, че това не е историческа полезност. Смятаме, че мястото на това амортизирано транспортно средство е на сметището ", сподели Костадинов, съобщи Българска телеграфна агенция. Според него Соломон Паси се държи като " безочлив и самозабравил се чужденец ". 

От " Възраждане " оповестиха, че чакат да получат контракта за закупените от Съединени американски щати самолети F-16.  Костадинов уточни, че националният представител Николай Дренчев е отишъл в Министерството на външните работи, с цел да изиска достъп до контракта за покупката на самолетите. " Такъв достъп освен, че му беше отхвърлен, макар че той е депутат, само че с изключение на всичко друго той не бе и позволен в постройката на Министерство на външните работи ", разяснява Костадинов. Той уточни, че след това задържането на народния представител на входа на Министерство на външните работи се оказало неточност. " Сега чакаме да забележим дали тази неточност ще бъде поправена и дали след това ще получим този контракт ", добави депутатът. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР