От „Възраждане“ са категорично против влизането на България във валутния

...
От „Възраждане“ са категорично против влизането на България във валутния
Коментари Харесай

„Възраждане“ ще анулира действията на правителството относно ERM II

От „ Възраждане “ са изрично срещу влизането на България във валутния механизъм ERM II. „ Веднага щом „ Възраждане “ стартира да ръководи България, ще анулираме тази стъпка на българското държавно управление.

Причините заради, които са срещу въвеждането на еврото са няколко. Изземва се правото на страната ни да прави лична парична политикa. Създава се опция за кражба на валутните запаси на Българска народна банка (Българска национална банка) по схемата „ КТБ” и здравния фонд. Намаляване на обществените разноски фрапантно и обричане на най-бедните на апетит и бедност при земетресения във финансовата система. Текущо тежко финансово положение на държавите-членки на съюза. Свръхцентрализиран надзор от страна на Брюксел. Неизбежна инфлация и увеличение на цените при въвеждане на еврото. Пресмятане на заплатите в евро - Всички заплати при „ добра” воля от ръководещите ще бъдат пресметнати при закрепения курс на Българска народна банка, а точно 1.95583 лева./евро.

Трябва да се знае, че това не е наложително, и има опция превалутирането да стане при различен курс лев/евро. ERM II изисква валутният курс на държавата-кандидат отвън Еврозоната да е закрепен по отношение на еврото при допустимост да се колебае в границите на избрани граници ± 15%. Но цените на стоките няма да бъдат избрани по този метод и ще се получи един шоков прозорец, в който действително ще можем да купуваме доста по-малко със своите приходи от преди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР