От управляващото мнозинство за трети пореден път отказаха да бъдат

...
От управляващото мнозинство за трети пореден път отказаха да бъдат
Коментари Харесай

ГЕРБ с гласуване „по съвест” отказа изслушване на Борисов

От ръководещото болшинство за трети следващ път отхвърлиха да бъдат привикани в Народното събрание министър председателят Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова, с цел да бъдат изслушани във връзка със гибелта на 16-годишния Людмил.

Новото развиване в тази ситуация беше, че предлагането за чуването този път пристигна от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това пристигна като изненада, защото до момента Караянчева изрично се противопоставяше на каквото и да било чуване. Мотивът й беше, че с сходни начинания опозицията се пробва да прави „ на ниска цена пиар и политически дивиденти от една детска гибел ”.

Шефът на Народното събрание не даде никакво пояснение какво е трансформирало позицията й по въпроса. Каза само: " Призовавам всички народни представители ида гласоподават по съвест. "

Това обаче не промени по никакъв метод мнението на ръководещите по въпроса. Против гласоподаваха 92 депутати, а 12 се въздържаха – от ГЕРБ, „ Обединени патриоти ” и „ Воля ”. Това беше повече от задоволително, с цел да пропадне предлагането, защото в негова поддръжка се оповестиха едвам 69 депутати – освен това единствено от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР