От ЦИК отрекоха категорично твърденията на Демократична България, че има

...
От ЦИК отрекоха категорично твърденията на Демократична България, че има
Коментари Харесай

ЦИК отрича да изключва ДБ от изборите

От ЦИК отхвърлиха изрично изказванията на " Демократична България ", че има предложение партията да бъде извадена от още 7 многомандатни изборни региона, където още веднъж документите била подадена с електронен автограф.

Припомняме, малко по-рано от Демократична България с прессъобщение показаха безпокойство, че след отхвърли за регистрация на листата им в Стара Загора, има предложение от член на ЦИК да бъде преразгледана регистрацията на листите на партията в още 7 МИР-а, където документите също са подадени с електронен автограф, напомня news.bg.

" Това не е правилно. При разискването (в Стара Загора - бел.ред.) сътрудник направи предложение да бъде изискана информация дали и в други РИК има подадени не от " Демократична България ", а от всички партии и обединения, документи, подписани с електронен автограф. Все още чакаме тази информация ", сподели на брифинг в ЦИК представителят на комисията Росица Матева.

Матева аргументира и решението на ЦИК да удостовери изключването на Демократична България изборите в МИР Стара Загора. " Не става дума за това, дали в 21 в. е позволено да се употребява електронен автограф. Става дума за това, разрешава ли го Изборният кодекс. В последна сметка ЦИК одобри, че документите са подписани с електронен автограф, само че не са подадени по електронен път, а са донесени като хартиени разпечатки. Дадена е опция на представителя на обединението, който е имал пълномощие, да ги завери правилно с оригинала, само че той е отказал. "

В друга районна изборна комисия е имало случай още веднъж на подадени по еднакъв метод документи. Там обаче представителят на съответната политическа мощ се е съгласил да удостовери с подписа си достоверността на книжата.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР