От третата по големина партия в парламента Възраждане са отворени

...
От третата по големина партия в парламента Възраждане са отворени
Коментари Харесай

Възраждане отворени за разговор с ПП/ДБ за промени в Конституцията

От третата по величина партия в Народното събрание " Възраждане " са отворени за диалози с ПП/ДБ, както и с всяка друга политическа мощ, която има хрумвания за промени в Конституцията. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от партията на Костадинов Петър Петров .

До момента обаче " Възраждане " не са били канени на диалог. " Ще присъстваме на всички срещи, тъй като това е парламентарната народна власт, само че се надявам техни представители. Отворени сме към спор с всички парламентарни сили ", сподели Петров.

Три разновидността - надзор на дейностите на обвинител номер едно, орязване на пълномощията му или унищожаване изобщо на института основен прокурор. Това, очерта националният представител, са трите разновидността, върху които може да се работи в границите на сериозен спор, без да се ангажира кой от трите ще поддържа партията му.

Петров разяснява и наложеното от президента Радев , които извадиха следствието от прокуратурата. Промените бяха препоръчани точно от " Възраждане " и бяха подкрепени от ГЕРБ и Движение за права и свободи на второ четене в зала.

" Предлагаме следствието да стане без значение от прокуратурата от три Народното събрание, продължаваме да работим за това. Сега законопроектът ще бъде прегледан още веднъж в правна комисия и ние ще пазиме нашата позиция. Ще създадем и съответните допълнения, с цел да възстановим механизма, по който следствието работеше преди 2009 година и да покажем, че претекстовете на президента, че това е крачка обратно от поети задължения. Някой да ми каже откакто поехме тези задължения и направихме следствието подвластно това до какво докара? Прокуратурата овладя следствието и го използваше за всевъзможни политически поръчки. "
 До 10 дни ПП/ДБ прецизират какво тъкмо ще трансформират в Конституцията
До 10 дни ПП/ДБ прецизират какво тъкмо ще трансформират в Конституцията

" Възраждане " и Има Такъв Народ също ще бъдат поканени на разговори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР