От Топлофикация-София не са успели да си платят старите задължения,

...
От Топлофикация-София не са успели да си платят старите задължения,
Коментари Харесай

Валентин Николов: Топлофикация-София е поискала от КЕВР по-скъпо парно

От " Топлофикация " -София не са съумели да си платят старите отговорности, за които " Булгаргаз " е бил завел дело.
Това съобщи пред БНР Валентин Николов, изпълнителен шеф на БЕХ.

" В момента събират пари, с цел да платят на " Булгаргаз ", само че " Топлофикация " -София чака загуба от порядъка на 64 милиона и нагоре, което ще рефлектира върху " Булгаргаз " и върху БЕХ.... Влизаме в един обаян кръг, където продуктът ще нарастне и потребителите ще са недоволни. БЕХ ще обере разликите в цените ".

" Топлофикация " -София е поискала от КЕВР преразглеждане на цената на парното, разгласи Николов.

" Трябва да се търси вид, тъй че да се налее ликвидност, тъй като България сега изнася от порядъка на 2000 мегавата тутакси електрическа сила, с която покриваме недостига на целия регион. По някакъв метод би трябвало да включим още мощности, които притежаваме, или да са в подготвеност, тъй че да не се получи по-голям недостиг в района, с цел да се увеличи цената на електрическата сила ", разгласи шефът на БЕХ.

Той посочи, че има два блока в Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", които са след ремонт и ще могат да бъдат включени, с цел да компенсират отчасти електрическата сила, която ще бъде изгубена като ликвидност на българския пазар.

" Не виждам наклонност цените на електрическата сила да вървят надолу. Няма никакво значение каква е цената на електрическата сила, която вкарваш като ликвидност на пазара, при изискване, че тя е доста по-висока даже от най-скъпата сила. В момента цените се движат от 130 евро и стигат до 190 евро ", изясни Николов и добави, че пазарът зависи от търсенето, а сега в района се търси сила, без значение от цената, което основава огромен проблем и в България.

По думите му промяната на управленията на енергийните сдружения няма да оказват помощ на обстановката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР