От телевизионния екран той разсмива милиони хора в света, докато

...
От телевизионния екран той разсмива милиони хора в света, докато
Коментари Харесай

Матю Пери - травмите от детството и вътрешните демони, които не успява да опитоми

От телевизионния екран той разсмива милиони хора в света, до момента в който се бори с пристрастяванията и демоните, които живеят във вътрешния му свят поради контузиите, които носи от своето детство.

Тяхната тежест обаче се оказва по-силна и артистът от „ Приятели “ Матю Пери губи борбата, която води през целия си живот. Вчера бе публикувана новината за гибелта му. Напусна земния свят на 54 години. Саркастичният облик на Чандлър си отиде в джакузито в дома на артиста в Лос Анджелис. Следи принуждение не са открити.

Актьорът е открит мъртъв в джакузито на къщата си в Лос Анджелис

" Копнеех за популярност повече от всеки различен на планетата "

През 1986 година, когато се мести в най-големия град в Калифорния, Матю Пери е уверен, че славата ще изтрие всичките му проблеми, споделя Би Би Си.

„ Аз копнеех за това повече от всеки различен човек на планетата “, написа той в откровените си записки, които издаде през 2022 година

Снимка: Ройтерс

" Имах потребност от нея. Славата беше единственото нещо, което щеше да ме поправи. Бях сигурен в това ”, споделя още той. И Пери я реализира. Той е една от шестте централни звезди в най-обичания ситком за последните 30 години.

Участието в сериала му носи както огромна популярност, по този начин и благосъстояние от 1,1 милион $ за епизод. Това отваря вратите му и за поредност от блестящи приятелки. Зад кулисите обаче битките на Пери остават.

През последните две седмици неговата интензивност в обществената мрежа е била по-засилена

Усеща се зарязан от родителите си

В автобиографията си артистът наблюдава своята неустановеност и актьорски гений, като се връща в детството си. То е разграничено сред разведените му родители, само че Матю изпитва възприятие на изоставеност и от двамата.

Майка му е канадска кралица на хубостта, журналистка и прессекретар на министър-председателя Пиер Трюдо. Баща му е американски артист, който взе участие в реклами на американска марка артикули за грижа за мъже.

По-голямата част от израстването на Пери е в Отава с майка му, само че той се усеща като „ дете под брава “, тъй като работата на майка му изисква нея непрекъснато да я няма, а той да прекарва доста време самичък.

„ Научих се да бъда занимателен, трябваше да бъда “, споделя артистът.

Работата на майка му е стресираща. Тя се прибира с насъбрания стрес у дома и Пери е този, който би трябвало да я успокои, да я разсмее, тъй че да има какво да ядат, да седнат дружно на масата и той да поговори с нея. Разбира се, откакто първо я изслуша.

Що се отнася до татко му - " виждах лицето му по-често по малкия екран или в списанията, в сравнение с онлайн. Но той беше " моят воин ", споделя Матю Пери.

" Ще умра уединен като него " споделя Чандлър в епизода и уви, по този начин се случва с Матю Пери в действителния живот

Още преди да навърши 10 години, стартира да се държи зле - краде пари, пуши, оставя оценките му да се намаляват. В един миг набива и собствен съученик -  сегашния министър-председател на Канада Джъстин Трюдо.

За първи път пие алкохол, когато е на 13 години. Тогава надълбоко в себе си бил решен да почисти всяко свое възприятие на изоставеност.

Снимка: Ройтерс

От тренировките по тенис към актьорството

На 15 години Матю се реалокира да живее с татко си в Лос Анджелис. В тийнейджърските си години той е разпален тенисист, тренира по 10 часа дневно.

„ Имах потребност да съумея, с цел да мога да се усещам по-добре “, споделя артистът.

В Калифорния обаче усеща, че е по-трудно да се наложи в спорта и се насочва към актьорството. Той получава функции в сериалите от 1980 година Charles in Charge и Growing Pains, по-късно основни функции в Sydney от 1990 година и Home Free от 1993 година

Когато се появява сюжет за нов сериал - Friends Like Us, Пери незабавно вижда себе си в него.

Снимка: Ройтерс

" Приятели ": Имах възприятието, че някой ме е преследвал и записвал шегите ми

„ Когато прочетох сюжета за „ Приятели като нас “, имах чувството, че някой ме е преследвал цяла година, че е откраднал шегите ми, че е изкопирал маниерите ми и даже умеенето да импровизирам за живота “, споделя по-късно Пери.

„ Един воин ми се открои по-специално. Не просто мислех, че мога да играя Чандлър. Аз бях Чандлър ”, споделя още той.

По това време обаче той към този момент се е заел да играе в научно-фантастична комедия за служащи за багажа на летището в Лос Анджелис през 2194 година

Чандлър е този, който ражда класическата фраза: " Те не знаят, че ние знаем, че те знаят, че ние знаем "

Този план обаче се оказва ужасяващ и пропада. Актьорът, който е определен в началото да играе Чандлър в „ Приятели “ – също.

Така Пери става последният нает и най-младият реализатор на основна роля в сериала. Убеден е в триумфа си. Когато за първи път се среща със основателя на ситкома Марта Кауфман, усеща „ какъв брой голямо ще бъде всичко “.

Правенето на шоу обаче също може да бъде мъчително.

Снимка: Ройтерс

Умира, когато публиката не се смее

„ Чувствах се по този начин, като че ли ще умра, в случай че публиката онлайн не се смее. А това сигурно не е здравословно. Понякога споделях имитация, хората не реагираха, а аз започвах да се потя и да изпадам в спазми “, споделя артистът.

" Когато не получавах смеха, който чаках, имах възприятието, че ще откача. Чувствах го всяка вечер. Сякаш бях попаднал на неприятно място ", споделя още той.

Така Матю Пери стартира да пие повече - с вярата, че водката ще оправи нещата, които славата не съумява.

" Можем да го помиришем "

В един миг положението му е толкоз неприятно, че Дженифър Анистън споделя: „ Можем да го помиришем “ – чудноват, само че и любящ метод на изложение. А множественото „ ние “ удря Матю като чук.

Колегите на Пери му оказват поддръжка и посредством работата си той открива пътя към възобновяване си.

Опитите за него обаче са многократни, а вътрешните демони го свързват и с нови зависимости. През 1997 година случай с джет го пристрастява към болкоуспокояващото викодин. Има проблеми с алкохола, метадона и амфетамините, а през 2000 година е приет в болница с панкреатит.

Не помни три години от живота си

Пред BBC Radio 2 Матю Пери споделя в свое изявление, че не помни три години, в които снимал „ Приятели “.

„ Във времето сред трети и шести сезон бях малко отвън него “, споделя артистът.

В записките си разкрива, че след 2001 година е бил най-вече изтрезнял, като се изключи 60-70 злополуки.

След последния епизод на „ Приятели “ актьорският състав, екипът и публиката са облени в сълзи. Тогава обаче Пери споделя, че не усеща нищо. „ Не можех да схвана дали това е поради опиатите които одобрявах, или тъй като като цяло бях мъртъв от вътрешната страна “, споделя той.

Хит като " Приятели " е мъчно да бъде още един във времето.

Пери е ефирен изпълнителен продуцент в Studio 60 на Арън Соркин на Sunset Strip и има запаметяващи се функции в The West Wing и Ally McBeal, взе участие и в други ситкоми.

Снимка: Ройтерс

Играе функции и във филми като The Whole Nine Yards и продължението му The Whole Ten Yards с приятеля си Брус Уилис.

През 2016 година Матю Пери написа пиесата „ Краят на копнежа ”. Според „ Таймс “ тя изследва " търсенето на обич и отдаденост, както и вредите, които могат да бъдат нанесени, когато тези неща не престават да отсъстват в живота “.

Снимка: Ройтерс

Пери в никакъв случай не намира трайна обич и заобикаля обвързване.

Докато е в „ Приятели “ той „ се влюбва неприятно “ в Анистън, само че тези усеща отминават – най-много поради “нейната оглушителна липса на интерес “.

След това стартира връзка с Джулия Робъртс. Но несигурността в Пери го държи на повърхността, той е с чувството, че тя ще го зареже.

“Знаех, че не съм задоволителен. Никога не бих могъл да бъда - бях разрушен, огънат, неподобаващ за обичане. Така че вместо да се изправя пред неизбежната мъка да я изгубя, аз скъсах с красивата и брилянтна Джулия Робъртс ", споделя Матю Пери.

През годините той признава, че му е мъчно да допусне хората до себе си. „ Имам потребност от обич, само че нямам доверие на индивида до мен. Ако изляза от ролята на Чандлър, ще покажа кой съм в действителност. Може да ме забележи и още по-лошо – по-късно да ме зареже, а аз не мога да позволи това “, споделя артистът.

2% късмет да оцелее

През 2018 година Матю Пери доближава своята сериозна точка на положенията си.

Дебелото му черво „ експлодира “ заради корист с опиати. Следва седемчасова интервенция, а съгласно прогнозите възможностите да оцелее са два %. Матю оживява, макар че идващите две седмици прекарва в кома.

„ Почти стигнах до самоубийство. Никога не съм бил купонджия - приемането на всички тези медикаменти, а това бяха доста медикаменти, беше просто ненужен опит да се усещам по-добре ", споделя още артистът.

Снимка: Ройтерс

Дава 7 милиона $, с цел да се избави от зависимостите

В записките си той споделя по какъв начин е похарчил общо 7 милиона $, с цел да се избави от зависимостите. Присъствал е на 6000 срещи на анонимни алкохолици, имал е 15 престоя в рехабилитационни центрове, ходел е на терапия два пъти седмично в продължение на 30 години.

Това е високата цена, която заплаща поради вътрешните си несигурности, които огромната популярност не съумява да поправя. Но той също по този начин употребява личния си опит, с цел да се застъпва за поддръжка на подвластните.

През 2012 година той трансформира своя плажен комплекс в Малибу за 10 милиона $ в Perry House – център за мъже, които се борят с алкохола, а през идната година планът му получава премия от Белия дом.

Две години по-късно Пери продава мястото, само че твърди, че остава зает с даването на услуги за лекуващи се от зависимости.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР