От техническа гледна точка на 13 септември сигналът на Българското

...
От техническа гледна точка на 13 септември сигналът на Българското
Коментари Харесай

Сигналът на "Хоризонт" е спрян по настояване на Светослав Костов, твърди бившият технически директор на радиото

От техническа позиция на 13 септември сигналът на Българското национално радио не е преустановяван и е вървял по оптичните линии към телевизионната кула. Сигналът е бил пресечен от НУРТС по гледище на отстранения от Съвет за електронни медии общоприет шеф на публичната медиа Светослав Костов. Това изказване изрече през днешния ден някогашният механически шеф на БНР Пламен Костов на съвещание на краткотрайната комисия за БНР. На него се състояха чувания както на Светослав Костов и Пламен Костов, по този начин и на журналиста Силвия Великова, пенсионирания на 12 септември шеф на стратегия " Хоризонт " Ивайло Славов, зам.-главния редактор на стратегия " Хоризонт " Даниела Късовска и члена на Управителния съвет на БНР Стефан Ташев.

Изслушванията имаха за цел да изяснят събитията както към невижданото дълго прекъсване на ефирното лъчение на стратегия " Хоризонт ", по този начин и към опита за събаряне от ефир на дългогодишния водещ на утринния блок на стратегия " Хоризонт " Силвия Великова и изказванията за политически напън върху управлението и публицисти от БНР.

Досега някогашният механически шеф на БНР Пламен Костов не беше представял обществено своята версия за прекъсването на сигнала. По негови думи връзката му със Светослав Костов е била по телефон и " на четири очи ", като са били извършени " най-малко седем диалога ". НУРТС е бил известен посредством имейл за настояването на Светослав Костов за прекъсване на сигнала, а управлението на компанията е било известено и се е съгласило.

Пламен Костов съобщи, че и до ден сегашен не е склонен с това деяние, за което Светослав Костов не му е показал претекст, и точно това е повода да подаде оставка като механически шеф на БНР. Той добави, че думата " профилактика " е прекомерно пресилена, тъй като в радиото всеки ден се прави профилактика, под една или друга форма. Затова има аварийни студиа и аварийна оптика.

Светослав Костов отговори, че той и Пламен Костов са били на очна ставка в прокуратурата. " Нека ги оставим да свършат своята работа ", сподели Костов.

Пред краткотрайната комисия журналистът Силвия Великова повтори своята версия на случилото се.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР