От тази сутрин много голям брой руски потребители започнаха да

...
От тази сутрин много голям брой руски потребители започнаха да
Коментари Харесай

Чести сривове на YouTube, Google Play, Gmail и Google Drive в Русия

От тази заран доста огромен брой съветски консуматори започнаха да се оплакват от неналичието на достъп до YouTube, до магазина Гугъл Play, електронната поща Gmail и до облачното вместилище Гугъл Drive.
Всичко стартира сутринта на 23 април и се допуска, че това е обвързвано с милионите блокирани IP адреси от страна на Роскомнадзор, с което се цели прекъсването на месинджъра Telegram на Павел Дуров.

Гугъл Drive се употребява освен за запис и запазване на потребителски файлове и документи, само че и като онлайн услуга за запазване на аварийните копия на другите онлайн приложения, в това число и на WhatsApp за Android. Поради усложнения достъп до електронния облак, съветските WhatsApp консуматори могат да останат без аварийни копия на своите известия и на кореспонденцията като цяло.

Роскомнадзор към този момент осми ден се бори с Telegram, блокирайки употребяваните от този месинджър IP адреси. Но по този метод бе блокиран достъпа и до IP адресите на Amazon, Гугъл, Microsoft и други компании. Telegram заобикаля блокажите на регулатора посредством честата промяна на IP адресите, без това да оказва въздействие на връзката. Месинджърът продължава без проблеми да работи в Русия, без да се постанова потреблението на VPN или прокси.

Към сегашен ден са блокирани над 20 милиона IP адреса на задгранични за Русия хостери, което води до сривове в техните онлайн услуги.



Това не е всичко. Медиите на Беларус оповестяват, че потребителите на тази страна са почнали да се сблъскват с предизвестия за прекъсване на достъпа до един или различен запас. При това от името на Роскомнадзор. Появява се неточност 451 (недостъпно заради юридически причини), следвана от коментар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР