От своя страна синдикатите във ВМЗ дадоха ултиматум на Корнелия

...
От своя страна синдикатите във ВМЗ дадоха ултиматум на Корнелия
Коментари Харесай

ВМЗ: Искат да използват приходите на дружеството за запълване на дупки в бюджета

От своя страна синдикатите във ВМЗ дадоха ултиматум на Корнелия Нинова и се заканиха, че ще блокират пътя
„ Държавната консолидационна компания (ДКК) продължава да заблуждава обществото във връзка с финансовото положение на „ Вазовски машиностроителни фабрики “ ЕАД (ВМЗ). Това се показва в позиция на Съвета на шефовете на сдружението в отговор на конференция в Министерството на стопанската система и промишлеността по-рано днешния ден.

Припомняме, че на нея ръководителят на Управителния съвет на ДКК продължи да твърди, че ВМЗ отхвърлят да изплатят дял към държавния бюджет, което изрично не дава отговор на истината.

„ За да разсее всички подозрения управлението на оръжейния цех разгласява и формалната преписка сред двете сдружения “, оповестиха от ВМЗ.

„ За предходната година ВМЗ има облага от малко над 1 млн. лева, които сме в подготвеност да изплатим незабавно към държавния бюджет. Това не е направено, тъй като 2 месеца от ДКК не утвърждават финансовия ни доклад “, показват от българския цех.

Те коментират, че предходните управления на ВМЗ не са внасяли дължимия дял към бюджета от 2017 година на база решение на Министерския съвет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР