От сцената на най-престижното джаз събитие Рут благодари на публика

...
От сцената на най-престижното джаз събитие Рут благодари на публика
Коментари Харесай

Рут Колева празнува с Маутай

От сцената на най-престижното джаз събитие Рут благодари на аудитория и уредници и напомни своето фантастично пътешестване до Китай, подкрепено от Маутай, България.

„ Moutai - Spirit Of China доста ни помогнаха да стигнем до Китай преди да ни бъде неразрешено да пътуваме и да се срещаме с публиката. Напомня ми, какъв брой ми липсваше ето това – хора, музика, изкуство, да сме близо един до различен, тъй че ви благодаря доста на всички, че още веднъж сме дружно! “ – показа от сцената Рут Колева.

Успешната изява, приветствана от хилядите събрали се в подножието на Пирин, надарената певица, клавира Филип Александров и басиста Светослав Неделчев – Козмо означиха незабавно след концерта на щанда на Маутай, България.

Официалният представител на най-мистериозната напитка в света J&M България е сътрудник на влиятелния Банско Джаз Фестивал за трета година. Партньорството с уредниците стартира по покана на радетеля на фестивала, починалия доктор Емил Илиев. По време на формалното си послание към публиката кметът на Община Банско Иван Кадев разгласи, че фестивалът от тази година уголемява своята обществено значима активност, посредством поддръжка на млади гении.

Специално за задачата, в града е построена втора сцена в градския парк, която е предоставена напълно на млади създатели, които да имат опция да показват музиката пред публиката на Банско в обособени дневни концерти, всеки ден от 11 часа. Джаз фестивалът в Банско ще продължи осем дни (7-14 август) и в концертите ще се включат голям брой български и задгранични реализатори.

Сред тях са емблематични за родния джаз музиканти - Вики Алмазиду, Вили Стоянов, Ангел Заберски, Стефка Оникян, АКАГА, Васил Петров, Хилда Казасян и други.

В горещите джаз нощи посетители и гости на щанда на Маутай на централния площад в Банско по традиция ще се насладят на разнообразието от коктейли, в основата, на които е точно популярното байдзиу, приготвени от Александър Симеонов и миксолозите на Nomad Barman. В първите вечери от откриването на фестивала същински възторг провокираха и популярните шотове чист китайски балсам от напитката на дипломацията в Китай.

Един от изненадващите гости във втората фестивална вечер бе международно известният български художник Хубен Черкелов. Хубен е известен със своята живопис. От години той живее и работи в Ню Йорк.

Негови творби са показани в музея Бронкс, Ню Йорк, музея Броган, Флорида, 54-то биенале във Венеция и галерии в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон и Шарлот и други Вече пътува постоянно и за изложения в Азия. Преди броени дни той показа юбилейната си галерия „ Капитал “ във Vivacom Art Hall Оборище 5. Мистериозното байдзиу събра Рут и Хубен на спонтанния Маутай бар след последната им среща в Ню Йорк.

Байдзиу е най-популярната спиртна напитка в Китай, създавана от сорго, отпреди повече от 2000 години. Сорго е тип житна просвета, която устоя на засушаване и не съдържа глутен. В Китай сорго е съществена суровина за производството на алкохолната напитка байдзиу. Маутай е най-популярната марка байдзиу, носеща името на едноименното планинско градче Маотай в югозападен Китай, провинция Гуейджоу.

Също по този начин е националната напитка и горделивост на Китай, както и знак на качество и авторитет, написа moutai.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР