От Столичната регионална здравна инспекция обявиха, че обмислят въвеждането на

...
От Столичната регионална здравна инспекция обявиха, че обмислят въвеждането на
Коментари Харесай

Обмислят въвеждането на противоепидемични мерки в София

От Столичната районна здравна ревизия оповестиха, че обмислят въвеждането на " някои противоепидемични ограничения " от идната седмица поради увеличаващия се брой на болните от грип в страната.

Противоепидемичните ограничения ще бъдат най-вече за лечебните заведения и за засилен надзор измежду детските и образователните колективи.

От инспекцията с внимание наблюдават данните за заболеваемостта на територията на София, се споделя още в известието.

Данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания към 28 януари 2024 година демонстрират, че най-висока заболеваемост от грип и остри респираторни болести има в Софийска област, оповестява Българска телеграфна агенция.

В област Плевен през вчерашния ден беше продължен срокът на грипната зараза и въведените краткотрайни противоепидемични ограничения до 5 февруари, в това число. До 5 февруари остават в действие и ограниченията, въведени в областите Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново, Пазарджик и Хасково. В София-област и в област Шумен те ще бъдат в действие до 7 февруари, а в област Перник - до 9 февруари.

Към сегашния миг краткотрайно прекратяване на присъствения образователния развой е въведено в областите - Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Ямбол, Перник и София-област.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР