От Столична община изпратиха до медиите официална позиция за разследването,

...
От Столична община изпратиха до медиите официална позиция за разследването,
Коментари Харесай

Столична община с позиция за неправомерно харчените целеви средства

От Столична община изпратиха до медиите публична позиция за следствието, което е почнало от Икономическа полиция след изявления за непозволено харчене на целеви средства. В известието се споделя, че всички доходи от такса битови боклуци, събирани от Столична община за съответната година, се употребяват за дейностите по сметосъбиране, неутрализиране на боклуци и поддържане на непорочност в териториите за публично прилагане. За това всяка година Столичният общински съвет приема план-сметка за дейностите по непорочност, която съдържа планирани разноски на база планирани доходи пред календарната година, за която се дефинира и размера на таксата ".

Ето и още от позицията на Общината:

Недоборите са доходи за минали години, които не са импортирани от задължените лица в интервала, в който са начислени. В този случай дейностите по осъществяване на План-сметката за тези минали година са били дофинансирани с други лични доходи на общината. Събирането на тези вземания в последващи бюджетни години възвръща изразходваните лични средства и не би следвало да се смята целеви доход за годината, в която постъпва. Въпреки това, Столична община насочва приходите от недобори още веднъж към действия по екология и озеленяване.

Всички годишни финансови доклади на Столична община са тествани от Сметната палата. В тях не се съдържат констатации и/или рекомендации за реда на отчитане на приходите от такса битови боклуци, респективно, за осъществяването на план-сметката за непорочност. Годишните финансови доклади на София са обществено налични на уеб страницата на общината.

По отношение на инспекция на изказвания, изнесени в онлайн медия, осъществявана от Групово дело „ Национална полиция “, Столична община е предоставила всички поискани данни и уточнения на бюджетните процедури. Предоставената информация включва и правосъдни решения за метода на консумиране на средства от такса битови боклуци за минали години.

За обсъждания интервал 1 януари 2019 година – 31 декември 2020 година Столична община е предоставяла ежедневна информация на Министерство на финансите за процеса на данъчно облагане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР