От социалната мрежа публикуваха кода на разработен от самата компания

...
От социалната мрежа публикуваха кода на разработен от самата компания
Коментари Харесай

Facebook предостави широк достъп до Katran

От обществената мрежа разгласиха кода на създаден от самата компания инструмент за ръководство и баланс на огромни трафични натоварвания.
Фактът, че Фейсбук има десетки милиони консуматори, чиято информация би трябвало да ръководи гъвкаво и над милиард от тях се включват в уеб страницата всекидневно, компанията не може да употребява подготвена система за ръководство на натоварванията и им се постанова да основават свои инфраструктурни технологии, които да пригаждат елементарно и бързо за личните си характерни потребности. Една от тези технологии носи името Katran и служи за баланс на мрежовите натоварвания в инфраструктурата на компанията. Той служи за по-доброто систематизиране на апликационния трафик сред голям брой сървъри, с което се усилва потенциала и надеждността на свързаността. За разлика от преди употребяваната хардуерно основана система за ръководство на трафика, Katran е софтуерно основан инструмент. Той към този момент е качен и в GitHub

Katran се възползва ловко от две неотдавна навлезли технологии от инженерните изследвания, ориентирани към разширение на опциите на компютърните ядра – eXpress Data Path и виртуалните машини eBPF. С негова помощ, Фейсбук съумява да направи бекенд сървърите си по-гъвкави за ръководство, а мрежата – по-ефективно уравновесена.

Заедно с Katran, от обществената мрежа разгласяват детайлности и за инструмента им Zero Touch Provisioning – подпомагащ мрежата инструмент, с който инженерите на компанията съумяват да автоматизират нефизичческата работа, изискваща се при основаването на основополагащи (backbone) мрежи. Той идва в отговор на честата неспособност и лимитирано време на експертите от компанията да правят на място инспекции и проби на мрежовата инфраструктура. Zaero Touch автоматизира доста от дейностите тук, позволявайки на инженерите да прекарват повече време над задания, които не биха могли да бъдат автоматизирани.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР