От следващата година хората в трудоспособна възраст, които не работят

...
От следващата година хората в трудоспособна възраст, които не работят
Коментари Харесай

Спират социални помощи на хора в трудоспособна възраст, които не работят

От идната година хората в трудоспособна възраст, които не работят няма да получават обществени помощи. Това сподели в Ловеч заместник-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова. По думите й без обществени помощи ще останат и фамилиите, които не пускат децата си на учебно заведение. За намиране на първа работа на лица, по разнообразни стратегии са обезпечени 80 милиона лв. през 2018 година Султанка Петрова добави, че акцент в активността на Министерството на труда и обществената политика, идната година, ще е отговорността към възрастните хора.

" Тъй като България е най-бързо застаряващата страна освен в Европейски Съюз, само че тя е на второ място в света. Затова и държавното управление насочва голямо внимание към застаряващото население. ", сподели още Петрова. Тя заяви, че стартира и развой по извеждането на възрастните хора от старческите домове и за обезпечаване на персонални асистенти, домашни помощници и обществени асистенти. За това са планувани 68 милиона лв..

В Ловеч заместник-министърът на труда и обществената потика участва на работна полемика по демографската политика на България, хазаин на която беше регионалният шеф Георги Терзийски.

" Област Ловеч е измежду най-засегнатите райони в страната от демографската рецесия. Нещо повече - регионалният център Ловеч е измежду градовете, пагубно наранени от демографската рецесия ", акцентира Терзийски при откриването на форума, на който участваха и представители на разнообразни институции, имащи отношение към казуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР