От съобщението на Белия дом стана ясно, че Просто Кирчо

...
От съобщението на Белия дом стана ясно, че Просто Кирчо
Коментари Харесай

Румен Петков: Просто Кирчо пак малко послъгва

" От известието на Белия дом стана ясно, че Просто Кирчо отново малко послъгва ". Това съобщи ръководителят на Политическа партия АБВ във фейсбук страницата си. За да са ясни на всички ни беззаконията на държавното управление в газовия бранш и обективната истина за цената, би трябвало да знаем следното, показва той:

За пръв път в историята на България в средата на месеца бизнесът, топлофикациите, обществените заведения и жителите употребяват газ, без да знаят цената („ Булгаргаз “ всеки ден внася по 100 000 мегаватчаса – 9 млн. куб. м. – и явно ги внася с контракт, които обаче ще платим ние). За месец април контролираната цена беше 142 лв. на мегаватчас. За месец май предстоящото намаляване на тръбния газ (от съветски или азерски източник) вероятно ще понижи цената на 100 лв. на мегаватчас.

Правителството отхвърли съветския газ по безусловно необясними аргументи, което ще оскъпи крайния артикул. Министър-председателят продължава да лъже българите, че от 1 юли ще бъде въведен в употреба газопроводът „ Комотини-Стара Загора “, по който ще получаваме целия размер на контрактувания азерски газ, което значи цената да отиде на 60-70 лв..
Ще забележим резултатите. Отговорността за кадровите решения в КЕВР, „ Булгаргаз “, „ Булгартрансгаз “ и Ай Си Джи Би са напълно на Кирил Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР