От района на село Торос започна изграждането на новото трасе

...
От района на село Торос започна изграждането на новото трасе
Коментари Харесай

Земеделците в района на новото трасе на „Хемус”: Никой не предупреди за строителството

От региона на село Торос стартира построяването на новото трасе от Боаза до пътя Русе-Велико Търново. 134-километровият път би трябвало да е подготвен през 2023 година Първите изкопни работи по новото трасе на автомагистралата провокираха недоволството на земеделците в региона.

Според тях багерите копаят в тази обработваемата от селските стопани земеделска повърхност, която те са засели с царевица и пшеница.

Изграждането стартира от поляна, засята с царевица. Стефан Кънчев я обработва от години под аренда от общината. Твърди, че не е предизвестен за отчуждаването на терена.
Започна строителството на продължението на Автомагистрала „ Хемус “ Бойко Борисов зави, че с построяването на автомагистралата Брутният вътрешен продукт на страната ще се вдигне с най-малко 10- 20%
Стефан Кънчев е аграрни производител. Той твърди, че никой не е пристигнал да ги предизвести, че ще строи автомагистрала. " Всички знаят, че есенниците се садят септември, октомври ", показва той.

На пътя на машините са и ягодовите насаждения на Найден Найденов.
" Никой не ме е попитал какви средства съм хвърлил, ягодите са на плододаване. Аз искам да бъда заплатен ", съобщи и Найденов.

Строителите изясняват, че щели да заобиколят насаждения, до момента в който стопаните не съберат реколтата си.

" След 20 дни някой ще насади нещо друго. След седмица ще насади три дръвчета, нищо, че е предизвестен вече”, отбелязва обаче Цветан Петков, началник на " Инфраструктурно строителство " в " Автомагистрали " ЕАД.

Първата копка на трасето направи министър председателят. " До края на 2022 година ще минем и Плевен. След това изпълняваме и другите планове, с цел да вържем и Търговище, там където Плевен ще излезе ", съобщи Борисов.

10 километра от Ябланица до Боаза би трябвало да бъдат подготвени до есента, а цялата автомагистрала до 2024 година. Ако проектите на ръководещите се изпълнят, то цялото строителство на " Хемус " ще е траяло половин век. Стартът е през 1974 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР