От растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай

...
От растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай
Коментари Харесай

Защо е толкова полезен черният чай

От растението Camellia sinensis се добиват трите типа най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата.

При черния чай процесът на ферментацията е цялостен, белият не се подлага на ферментация, а за зеления се употребяват всички елементи на растението и ферментацията е краткотрайна. Най-предпочитан е черният чай, без значение дали леден или топъл.

Черният чай е извънредно характерен. Отглежда се в Хималайските сини планини, на извънредно огромна надморска височина. Районът е един от най-големите за произвеждане на чай в света.

Най-популярен е черният чай, разбъркан с африкански или цейлонски чай. Тази примес приближава усета на британските и ирландски чайове. Чистият черен чай също е необятно известен. Той се назовава „ single estate tea ”.

Черният чай е извънредно потребна напитка. Това е вследствие на скъпите съставки, които се откриват в него. Това са полифеноли, теофилин, теобромин, флуор, редица микроелементи, катехини и етерични масла.

Витамините С и Е също са мощно застъпени, както и кофеинът. Специфичното при черния чай е, че кофеинът в него не води до пристрастяване, което го трансформира в съществена опция на кафето. В една общоприета чаша от напитката се съдържат към 45 мг кофеин.

 Пиене на Чай

Високото наличие на кофеин трансформира черния чай в мощно тонизираща напитка. Той възбужда и зарежда с сила цялото тяло. Кетахинът в него пък работи антиоксидантно.

В Китай хората имат вяра, че мощната напитка защищава от рак и някои други заболявания. Освен това ароматните му качества работят успокояващо. Доказано е, че постоянната му консумация има безбройни лечебни преимущества.

Освен всичко друго, черният чай работи очевидно отслабващо. Съставките му понижават нездравословния холестерол и редуцират до най-малко приема на мазнини от организма. За да има този резултат, черният чай се приема чист, без захар, мляко, сметана и други.

Превръщането на потреблението на черен чай в табиет обезпечено носи единствено изгоди. Има редица доказателства за това, че той е една здравословна опция на другите питиета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР