От пространството между OMV и Макдоналдс на Цариградско шосе тази

...
От пространството между OMV и Макдоналдс на Цариградско шосе тази
Коментари Харесай

Започва строителството на метротунела до Слатина

От пространството сред OMV и " Макдоналдс " на " Цариградско шосе " тази събота стартира прокопаването на тунела за разширението на третия метродиаметър към квартал " Слатина " в столицата, разгласи в обществените мрежи кметът Васил Терзиев.

В подземната площадка в продължение на 8 месеца ще се сглобява 1600-тонна тунелопробивна машина, която ще работи непрекъснато, с цел да реализира прогрес от по към 9 метра дневно.
 Строeжът на метрото през
Строeжът на метрото през " Гео Милев " и " Слатина " стартира скоро, само че няма да приключи толкоз скоро

Работата по новото трасе би трябвало да започва още този месец

Отклонението на третия лъч на метрото е след станция " Орлов мост " към Военна академия, ж.к. " Гео Милев ", " Слатина ", зала " Арена София " и " Цариградско шосе " при Окръжна болница. Работата публично стартира в края на ноември след забавяния, митинги и тъжби на поданици на засегнатите квартали.
 Снимка 647924
Източник:

" С потреблението на тунелопробивната машина спестяваме на софиянци блокирането на придвижването по голям брой улици. Отсечката от локалното платно ще остане затворена за към две години и половина ", написа Терзиев.

Налагат се разнообразни промени в организацията на придвижването, в това число - на публичния превоз. Сред тях - тролейбус №5 ще върти на Окръжна болница, а електробусите по линия Е73 ще се движат до " Младост ".

На мястото на стартовата площадка ще се появи метростанция с под земята буферен паркинг за 250 автомобила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР