САЩ и Великобритаиня остават най-влиятелните страни в света, според годишния

...
САЩ и Великобритаиня остават най-влиятелните страни в света, според годишния
Коментари Харесай

Най-влиятелните страни в света - топ 15

Съединени американски щати и Великобритаиня остават най-влиятелните страни в света, съгласно годишния отчет на Brand Finance, с название Global Soft Power Index.

В същото време обаче, Китай се реалокира на трето място от пето , изпреварвайки Япония (която резервира четвърта позиция) и Германия (която падна на пето място от трето).

Brand Finance прави ранглиста на " меката мощ " на страните - тяхното въздействие на държанието и желанията на други страни, на фирмите, общностите и обществеността - посредством културно и осведомително въздействие, а не посредством насила. " Класацията " е направена въз основа на изследване сред над 170 хиляди респонденти от над 100 страни в света.

За отбелязване е, че през 2024 година в изследването за първи път се включват всичките 193 страни, които са членки на Организация на обединените нации. Всяка страна се прави оценка по 55 индикатора.
 Европа с благоприятни условия да вземе рекордни в историята заеми - повода за невижданата интензивност на вложителите
Европа с благоприятни условия да вземе рекордни в историята заеми - повода за невижданата интензивност на вложителите

Към закупуване на дългови бумаги на кои страни имат максимален интерес вложителите

Другите страни, които заемаха от 6-то до 10-то място в топ 10 на класацията за миналата година, останаха на досегашните си позиции : Франция, Канада, Швейцария, Италия, ОАЕ (съответно от шесто до десето място).

Същевременно в актуалната ранглиста на най-влиятелните страни в света, Испания се изкачи до 11-то място, Швеция падна до 12-о, Австралия и Холандия доближиха надлежно 13-о и 14-о място, а Южна Корея продължава да е на 15-о място. Русия загуби три позиции в актуалната ранглиста и в този момент заема 16-о място.

" Във времена на световна неустановеност и неустойчивост, икономическите достижения стават все по-голям фактор за " меката мощ " на една страна ", се споделя в отчета на Brand Finance.

" Атрибути на националната марка като " мощна и постоянна стопанска система " и " артикули и марки, които светът обича ", стават съществени фактори за въздействие и висока известност на международната сцена. "
 Най-богатият 1% от популацията - в кои страни в света те имат най-вече пари
Най-богатият 1% от популацията - в кои страни в света те имат най-вече пари

Съединени американски щати са на 4-то място по този индикатор, първите три места са за европейски страни

Тази наклонност изяснява продължаващото доминиране на " върха на международната сцена " на най-големите стопански системи в света като Съединени американски щати (първа икономика) и Китай (втора икономика), както и на по-малките, само че развити стопански системи, като Швейцария и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

За петте години на пресмятане на Global Soft Power Index, най-значителен напредък са посочили ОАЕ (нагоре с осем позиции), Саудитска Арабия (нагоре с осем места до 18-то), Катар (нагоре с 10 места до 21-во) и Турция (нагоре с пет места до 25-то).
 Русия избира президент, а стопанската система й - нов път
Събитията, които предстоят през 2024-а: Русия избира президент, а стопанската система - нов път

Какво ще се случи с съветската стопанска система, какви са главните опасности и вероятните стимули
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР