От Прокуратурата съобщиха, че работят по 20 сигнала, подадени от

...
От Прокуратурата съобщиха, че работят по 20 сигнала, подадени от
Коментари Харесай

Прокуратурата работи по 20 сигнала, подадени от служебните правителства

От Прокуратурата оповестиха, че работят по 20 сигнала, подадени от представители на двете служебни държавни управления на Стефан Янев, иформират от БНР. Проверят се и сигнали от жители, някогашни депутати, представители на държавни институции, в част от които се упорства за инспекции на членове на Министерския съвет, държавни институции и обособени длъжностни лица в интервала от май 2017 до октомври 2021 година, в това число.

Досъдебни производства са формирани по сигнали на Министерството на стопанската система - за неупражнен задоволителен надзор при ремонта и реконструкцията на 414 язовири, и на служебния здравен министър - с изказвания за декларирани погрешни данни при присъединяване в конкурс за самостоятелен член на Съвета на шефовете на " Александровска болница”.

След самосезиране по медийни изявления, свързани с отчет на Сметната палата за държавното сдружение " Автомагистрали ", Софийската градска прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане, по което работят следователи от Националната следствена работа.

Три от сигналите, подадени от министри от първото и второто държавно управление на Стефан Янев са изпратени по подготвеност на Европейската прокуратура.

По един от тях има отвод за формиране на наказателно произвеждане, оповестиха от прокуратурата.

По останалите сигнали са назначени инспекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР