От посолството на Руската федерация в България публикуваха на своята

...
От посолството на Руската федерация в България публикуваха на своята
Коментари Харесай

Руското посолство: Църквата Св. Николай в София не е затворена като отмъщение на Митрофанова

От посолството на Руската федерация в България разгласиха на своята страница във Фейсбук публична позиция по отношение на събитието по затварянето на църквата. 

В формалното мнение се твърди, че изказванията, че църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец " в София не е затворена " по решение на дипломат Митрофанова " като " възмездие " за експулсирането на духовниците, упрекнати в шпионаж, са погрешни. 

От дипломатическата задача оповестяват, че откакто духовниците са били изгонени, се възпрепятства физическата активност на църквата. От посолството декларират, че всички въпроси би трябвало да бъдат отправени към българските институции. 

В неделя миряни се събират в 10:00 часа, с цел да стачкуват пред православния храм в знак на противоречие със засилващото се опълчване на страните на България и Русия. 

Цялото мнение:

Във връзка с изказвания, популяризирани из българските медии, в това число уважавани, претендиращи за професионализъм, че църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец " в София е затворена " по решение на дипломат Митрофанова " като " възмездие " за експулсирането на духовници, бихме желали да обърнем внимание на следното.

На 21 септември т.г българската страна изгони всички чиновници на Подворието, изпратени от Руската православна черква, заради което по-нататъшната му работа е физически невъзможна. Решението за бъдещата орис на храма ще бъде взето от РПЦ.

Солидарни сме с всички вярващи, които скърбят за затварянето на почитания от тях храм, само че бихме предложили въпросите за аргументите на създалата се обстановка да се насочат към българската страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР