От посещението на Борисов и министрите очаквахме повече конкретика“. Това

...
От посещението на Борисов и министрите очаквахме повече конкретика“. Това
Коментари Харесай

Нинова: В Русия Борисов се опита да поправи собствените си грешки от спирането на енергийните проекти, но не успя 

„ От визитата на Борисов и министрите чакахме повече конкретика “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание. „ Добре е, че имаше срещи и на президента Радев, и на премиера Борисов. Чрез тези визити се размразиха връзките сред България и Русия “, сподели още тя.

Нинова изрази страдание, че не е имало срещи сред българските министри и техните съветски сътрудници по съответни тематики и съглашения и нищо съответно не е контрактувано. „ Борисов се опита да поправи личните си неточности от прекъсването на плановете, само че не съумя. Извинява се и търси амнистия от господин Путин, само че за нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите изгоди, за националния интерес на България. Надяваме се стартираният разговор сред България и Русия да продължи на всички политически, дипломатически и стопански нива, тъй като е в полза на България “, добави ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова акцентира, че Борисов е отишъл в Русия, с цел да обезпечи газ за хъб „ Балкан “, само че нищо сходно не е получил. „ Замразяването и на „ Южен поток “, и на „ Белене “, явно ще ни коства доста за националния интерес, както виждаме от тези диалози “, разяснява Корнелия Нинова. Тя напомни, че Българска социалистическа партия поддържа построяването на АЕЦ „ Белене “, само че по информации от медиите, този план и неговото пускане още веднъж е подложен за решение на българското държавно управление. „ Руската страна е подготвена да се включи, само че едвам откакто България си обясни какво желае. Нашето държавно управление очевидно още не е изяснило. Очакваме да внесат най-малко отпадането на мораториума, с цел да създадем първа стъпка “, уточни тя. По нейните думи общи приказки явно не работят, а би трябвало да се дадат съответни сигнали. Нинова обърна внимание,че всички решения се слагат под изискване – в случай че Европа позволи, в случай че българското държавно управление реши да размрази плана. „ Има доста условности, доста незнайни, никаква изясненост “, посочи Корнелия Нинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР