От понеделник – 4 февруари 2019, Столична община стартира кампания

...
От понеделник – 4 февруари 2019, Столична община стартира кампания
Коментари Харесай

Морков-супергерой ще учи децата в столицата защо е важно да намалим хранителните си отпадъци

От понеделник – 4 февруари 2019, Столична община започва акция за понижаване на питателните боклуци, която ще се осъществя пилотно в 30 общински детски градини. Целта е посредством нея да се увеличи вниманието на децата от детските градини върху обстоятелството, че храната е скъп запас, към който би трябвало да се отнасяме отговорно – както при извършване на покупки и консумация, по този начин и при вероятно изхвърляне на хранителни боклуци. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

За оптималната досегаемост на посланията до малчуганите, лице на акцията е супергероят – морковът Мори, който персонално ще се срещне и поговори с тях. В рамките на самодейността за 4 месеца – от февруари до май месец 2019 година, суперморковът Мори ще посети 30 столични общински детски градини и ще се срещне с над 1000 деца.

През лятото на 2018 година Столична община организира онлайн конкурс за детска рисунка и тогава точно концепцията за моркова-супергерой беше определена за победител. В следствие рисунката на 10-годишния Алекс Нейчев беше анимирана и превърната в лице на акцията.

Инициативата за понижаване на питателните боклуци е част от уговорките на Столична община в интернационалния план TRIFOCAL, чийто патрон е лондонския кмет Садик Хан. Повече за плана, можете да намерите тук: sofia.bg/trifocal
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР