От патриотичната коалиция ще излязат на протест пред централата на

...
От патриотичната коалиция ще излязат на протест пред централата на
Коментари Харесай

Патриотите излизат на протест пред централата на ДПС

От патриотичната коалиция ще излязат на митинг пред централата на партия Движение за права и свободи. Поводът е изявление на водача на Движението Мустафа Карадайъ при визитата на партията му в Турция, което съгласно Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Воля " " поставя националната еднаквост и териториалната ни целокупност под подозрение ".

Според коалиция „ Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ " думите на Карадайъ са " национално изменничество и дипломиран състав по смисъла на Наказателния кодекс ".

Изявлението което провокира острата реакция, водачът на Движение за права и свободи направи по време на срещата си с турския президент Реджеп Ердоган. Мустафа Карадайъ споделя: " Турция е нашата татковина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Нашата битка е да защитим турската си еднаквост. Да защитим нашия език, вяра и традиции. Истински. "  

От Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Воля " упорстват прокуратурата да се самосезира и допълват, че сходни изявления са рискови за етническия мир и са директна интервенция във вътрешната политика на страната ни. 

Във вторник президентът Румен Радев също разкритикува думите на Карадайъ и уточни че връзките сред София и Анкара са извънредно значими: " Лидерът на Движението за права и свободи следва да премисли понятието " Родина " и в какъв подтекст го използва. И да си напомни клетвата, която е положил пред българското Народно заседание - да съблюдава Конституцията, където доста ясно е заложено, че не може да се основават партии на етническа и верска основа. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР