От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите

...
От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите
Коментари Харесай

Румен Радев: Инвестициите в човешкия капитал са от първостепенно значение за развитието на българските региони

От първостепенно значение за развиването на българските райони са вложенията в човешкия капитал, които да обезпечават обективни благоприятни условия, качествено обучение и претовареност. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден в Перник беседва с управлението на локалната власт, общественици и спортисти от града. Държавният глава беше на посещаване в града по покана на кмета на Перник и във връзка празника на обитаемото място.

На срещата бяха разисквани въпроси, свързани с насърчаването на икономическата активност в района и обезпечаването на по-благоприятни условия за разкриването на работни места. Президентът срещна участниците с ограниченията в енергетиката и стопанската система, които служебното държавно управление подхваща за облекчение на бизнеса на фона на растящите цени в производството.

Сред тематиките на диалога бяха и вероятностите за потребление на капацитета на европейската платформа " Въгледобивни райони в преход ". Държавният глава означи напъните на общината, тъй че средствата от тази платформа да бъдат изразходвани по най-хубавия метод. Трябва да имаме цялостен синхрон сред предложенията на локалната власт и на страната, тъй че предложенията да бъдат предпазени по най-хубавия метод пред европейските институции, счита Румен Радев.

На срещата кметът Станислав Владимиров съобщи, че вероятностите пред града могат сполучливо да се осъществят, в случай че се основават предпоставки за развиване на информационни връзки от друг вид. Държавният глава уточни, че е належащо да се усъвършенства освен транспортната, само че и инфраструктурната, цифрова и енергийната съгласуваност, като се ползват нови технологии и се слагат амбициозни цели.

Държавният глава открои смисъла на популяризирането на богатите културно-исторически забележителности в България с голям капацитет да притеглят сериозен туристически интерес. Пред президента представителите на локалната власт откроиха възраждащия се интерес към Перник от страна на младежите, както и триумфите в региона на спорта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР