От парламентарната трибуна Петков нарече Меморандума за разбирателство писмо за

...
От парламентарната трибуна Петков нарече Меморандума за разбирателство писмо за
Коментари Харесай

Борисов: Цялата енергетика на страната е дадена буквално в две офшорни компании

От парламентарната естрада Петков назова Меморандума за съгласие писмо за желание (с Gemcorp и IP3 Corporation - бел. ред). Всъщност това съставляват офшорни компании, в които безусловно е дадена цялата енергетика на България. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на ГЕРБ в централата на партията, представен от Dariknews.bg.

По думите му, това ще стане със съфинансиране на търговски действия за разширение на производството на сила, преноса, интерконекторите, в това число и благосъстоятелност, която е общинска. " Това са нуклеарна сила, централно отопление, Маришкия басейн – на две офшорки. А за какво са ми тези офшорки? Защото там си им крият парите. И доста проверяващи публицисти обичаха да търсят офшорки, само че като откриха на Асен Василев, те станаха „ положителни “ офшорки ", разяснява Борисов.
Бoрисов прочете част от меморандума, с който разполага парламентарната група на ГЕРБ-СДС, откакто са поискали копие и документът не е засекретен. Според някогашният министър председател става дума за " чудовищна спекулация и голяма корупция за милиарди " и това съставлява заробване на България. И уточни, че инфлацията в България е 12,2%, при 7,7% в Еврозоната. Според Борисов към този момент е невероятно България да влезе в Еврозоната.

" Готвят да вземат 1 милиарда от външните пазари - не разбирате ли, че тези хора ви ограбват? Социологическите организации започнаха да го схващат, но до 2-3 месеца няма да има какво да се направи. Трябва съществено стягане на коланите след това. И Радев ще има водеща роля за национално единодушие да се измъкнем от злополуката, в която сме. Ники Василев им сподели - 9 милиарда за 9 дни къде отидоха? Това държавно управление са царе на това да разточителстват пари на фона на недоволно население поради инфлацията. Нямаме подобен аналог в историята ", приключи Борисов.

Бившият началник на Агенцията на вложенията Десислава Трифонова, която в този момент е народен представител от ГЕРБ, също по този начин изрази подозрения, че съветските вложители зад Gemcorp са се изтеглили преди 3-4 години. Тя даде образец, че през 2019 година компанията е подписала меморандум с съветска банка на форума в Сочи, където е бил и съветският президент Владимир Путин.

Според нея главната активност на компанията даже не е в бранш енергетика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР