От общинската избирателна комисия обещават тази година да няма хаос

...
От общинската избирателна комисия обещават тази година да няма хаос
Коментари Харесай

Очакват се 5 400 души да преминат в изборната нощ през Арена Армеец

От общинската изборна комисия дават обещание тази година да няма безпорядък при предаването на бюлетините в Арена Армеец. Все отново е планувано изчакване и по тази причина са обезпечени занимателни игри и български филми за членовете на Секционните изборни комисии.

Обстановката към " Арена Армеец " в спокойна, само че не по този начин ще бъде в края на изборния ден, когато тук ще идват чувалите с бюлетините, съпроводени от полицейски ескорти. Очаква се през залата довечера да преминат 5 400 души и за положителното им въодушевление са обезпечени български филми, място за отдих, " Не се сърди дребосъче " и място за пушене.

Заради техническа неточност тази заран са печатани нови протоколи, тъй като в първите са били маркирани по-малко членове на ОИК, вместо 37 - 25 членове. Новите бюлетини към този момент са на път, а старите се връщат в печатницата, а с цел да не бъдат връщани неведнъж, членовете на СИК, както през 2015 година поради неточности, е създадено мобилно приложение на Ексел, за което Полина Витанова, ръководител на ОИК за София удостовери, че няма никакъв скандал с приложението и че то ще може да се употребява след края на изборния ден за инспекция на резултатите и по-малко неточности при предаването.

В редакцията на Българска национална телевизия постъпиха няколко сигнала за нередности по време на изборния ден в столицата.
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР