От обща култура знаем, че Google има снимки на огромна

...
От обща култура знаем, че Google има снимки на огромна
Коментари Харесай

Google разкри точно колко от света покриват Earth и Street View

От обща просвета знаем, че Гугъл има фотоси на голяма част от планетата за плановете си Street View и Гугъл Earth. За първи път обаче компанията разкри тъкмо каква част от света е снимала. А точно 10 милиона благи за Street View и 36 милиона квадратни благи за Гугъл Earth, сочи материал на CNET.
Особено за Гугъл Earth, цифрата е впечатляваща. Според Гугъл, приложението покрива 98% от местата по света, където живеят хора
Що се отнася до 10-те милиона благи сниман материал за Street View, това слага корпорацията пред съперници като Apple. Все отново е значимо да отбележим, че „ Ябълката “ включи снимка на равнище улица в Apple Maps с стартирането на iOS 13 тази година. Ще отнеме много време на Apple да настигне Гугъл.

Няма по-добра илюстрация от тази вест на това по какъв начин Гугъл се пробва да направи нещо като азбучник на целия свят със своите приложения и услуги. Дори Street View и Гугъл Earth да не са неща, които употребявате всеки ден, те остават голяма част от Гугъл Maps – услуга, която употребяваме всекидневно даже в България.

„ Заснемането е в основата на всичко, което вършим. Ние считаме, че това е фундамента на целия развой по картографиране “, изяснява Ethan Russell, шеф на Гугъл Maps.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР