От няколко години съм много запалена по маратоните. Тичам и

...
От няколко години съм много запалена по маратоните. Тичам и
Коментари Харесай

Момичета, на старта! Задава се третото изцяло женско бягане

От няколко години съм доста запалена по маратоните. Тичам и без да има премия. Тичам с другари, търча и сама. Не помня по какъв начин взех решение да вземам участие за първи път в съревнование. Помня само секундите преди старта – шумът в близост изчезна, като че ли някой изключи звука на света в близост, усещах само биенето на сърцето си. Когато потеглих да тичам, краката ми ме носеха сами, усещах лекост и експедитивност. Усещах вятъра и свободата. Забравих защо тичам. Остана чувството, че тичам един до друг с други хора, че всеобщият енергиен поток се носи бързо напред и че аз съм част от него… Секундата, в която минах през финала, беше дълга – огледах разчувстваните лица на хората в близост, цялата еуфория беше изписана на лицата им. Не зная на кое място финиширах, само че знаех, че съм част от нещо свястно. Така стартира историята ми с маратоните.

През юни още веднъж за ден ще захвърля токчетата и на драго сърце ще обуя маратонките, с цел да тичам. Този път ще имам привилегията да бъда измежду напълно женска сила, тъй като ще се състои третото издание на тичане единствено за дами.

BIODERMA Women’s Run е събитие за дами. Мястото е София, а датата е 26 юни, събота. Категориите, в които дамите могат да се включат, са към този момент цели 5.



Какво ново на старта?

Досега всички бягаха по трасе от 3 километра. Тази година ще бъде включена и 5-километрова отдалеченост за експедитивност.

На 3 километра ще могат да се състезават това лято в обособена категория и девойките – TEEN Girls Run е отворен за регистрация за девойки от 10 до 15-годишна възраст (включително).

В отборната конкуренция „ Мама&аз “  могат да вземат участие дами и деца до 10-годишна възраст (ненавършени 10).

Накрая – щом е събитие единствено за дами, е редно да обърнем внимание и на външния си тип. След бягането ще се организира още веднъж и не по-малко оспорваният конкурс за най-оригинален костюм, в който особено жури от фешън специалисти ще награди трите най-смели и екстравагантни участнички.

Двете трасета (3 и 5 километра) ще бъдат още веднъж по маршрута НДК – парка зад музей „ Земята и хората “ – НДК. Стартът е от Билетния център тъкмо в 09:00 на 26 юни.

Наградите? О, те са такива, каквито би оценила всяко момиче – спечелилите във всички категории ще получат артикули на BIODERMA, задоволителни за цяла година, а подгласниците на второ и трето място – артикули на марката на стойност 200 лева

Все повече дами се включват в надпревари по тичане у нас, показват от NAOS България и Спортен клуб „ Бегач “, сътрудник и уредник на събитието.

„ През 2019 година, с първото издание на BIODERMA Women’s Run, искахме да вдъхновим дамите да създадат нещо потребно за себе си. Постоянно възходящият възторг, който следим от този момент, въодушеви назад и нас да предложим още благоприятни условия за присъединяване. Вярваме, че категория за младежи е изключително нужна в актуалните условия на повече от година, прекарана у дома. Това лято даваме мотив и на девойките да открият страстта от бягането, а за какво не и да развият продължително отношение към него “, разяснява Мира Драганова, Генерален шеф на NAOS за район Балкани. Това е и една от основните цели на събитието – да прикани дамите на стартовата линия по занимателен метод и с налична отдалеченост.

Участието е с билети, а регистрацията е онлайн на уеб страницата

Благотворителна идея

Освен идеята на женското тичане, BIODERMA Women’s Run има и друга, благотворителна цел. 20% от средствата от такси за присъединяване в надпреварата се подаряват на Сдружението „ Деца с онкохематологични болести “, което BIODERMA поддържа от 2018 година Средствата дават късмет на възпитаници да продължат образованието си, до момента в който са в развой на лекуване. Лице на акцията е актрисата Ирмена Чичикова, която по традиция ще започва в надпреварата под номер 1.

С поддръжката на

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР