От няколко дни вицепремиерът Валери Симеонов обикаля телевизиите и агитира

...
От няколко дни вицепремиерът Валери Симеонов обикаля телевизиите и агитира
Коментари Харесай

Валери Симеонов заби нож в гърба на Бойко за цигарите, лекарка обяви за безумно намерението му!

От няколко дни вицепремиерът Валери Симеонов обикаля малките екрани и пропагандира за анулация на възбраната за пушенето в заведенията и в други публични места, изтъквайки, че това е значима политическа самодейност на водената от него групировка.

" Никога не съм пушил и постоянно ме е дразнел тютюневият пушек. Забраната за пушене на закрито се нарушава и в Народното събрание. Това е позор за българската законодателна система и е показно, че у нас не се съблюдават разпоредбите. Всички знаят, че е неразрешено да се пуши на закрито. Става въпрос за огромно скандално държавно двуличие. Когато една законодателна марка е лишена от смисъл, тя няма по какъв начин да просъществува ", безапелационен е вицепремиерът Валери Симеонов.

Според него сегашният закон за тютюнопушенето е признат, с цел да се харесаме на Европа, само че той е прекомерно ограничаващ, с цел да може действително да се съблюдава.

Така ли е в реалност. Нима Валери Симеонов е не запомнил, че в началото в заведенията имаше отредени места за пушачи и непушачи, само че защото този законов ред се нарушаваше всеобщо и непрекъснато се наложи да се премине към по-категоричната мярка. И това не беше подбудено от желанието на властта да се харесва на някого, а от първостепенната нужда да се подсигурява здравето на хората.

" Абсолютно безумство е да се връщаме обратно към нещо, което опитахме в продължение на две години. Помещенията бяха разграничени на пушачи и непушачи - видяхме чудесно, че това не се съблюдава. Животът потвърди, че това нещо не работи ", разяснява ръководителят на Коалиция за живот без тютюнев пушек доктор Гергана Гушанова.

Тя акцентира, че е безумство с парите от цигари да се цялостни хазната и да не се мисли за здравето на човек. Никой не ненавижда пушачите, тази възбрана за пушене оказва помощ и на тях, означи доктор Гушанова. Според нея решението е контролът да се завиши, защото по думите ѝ има заведения, които хронично не съблюдават възбраната. Да се затварят, упорства тя И освен тя!.

Валери Симеонов обаче, евентуално решил да натрупа евтина известност, продължава офанзивата си против възбраната непосредствено атакувайки позицията на държавното управление по този въпрос.

Очаква се реакцията на министър-председателя Борисов, който надали с лека ръка ще разреши нездравословната процедура да се върне на публични места.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР