От няколко дни Румъния отново е във всички новини и

...
От няколко дни Румъния отново е във всички новини и
Коментари Харесай

Валери Симеонов затваря Румъния заради шум

От няколко дни Румъния още веднъж е във всички вести и още веднъж с митинги против корупцията. Хиляди румънци, живеещи отвън страната, се върнаха в родината си, с цел да стачкуват дружно със своите сънародници. При това – забележете – върнаха се, без да са получили публично писмо за това. И в случай че на предходните митинги имаше лозунги " Тихо! Да не събудим българите ", то в този момент има плакати " Тихо! Да не ни чуе Валери Симеонов, че ще ни затвори страната! И ще ѝ вземе оборота! "
Румънските митинги провокираха доста мнения по света. Руският президент Путин разяснява, че за благополучие в неговата демократична страна няма толкоз многолюдни митинги, тъй като в Русия няма толкоз доста затвори. Дори Сибир е доста дребен!
Американският президент Тръмп също разяснява събитията в Румъния. " На тази страна ѝ би трябвало мощен, интелигентен, самоуверен водач. Гений! Като мен! Само аз мога да направя Румъния още веднъж велика. Само аз мога на направя романите още веднъж велики. Само аз мога да направя Римската империя още веднъж велика. Но през днешния ден нямам време – отивам в един стриптийз бар. Ако ме питате каква работа има един американски президент на място със стриптийзьорки, ще кажа – не аз имам работа, а те! "
Френският президент Макрон беше по-внимателен с мненията. " Разбрах, че против протестиращите в Букурещ е употребен сълзотворен газ. Това е ненужна експанзия. Не считам, че против обективен митинг би трябвало да се употребява принуждение. Както не считам, че е вярно жена ми да ме оставя без десерт, по тази причина че преди 30 години не съм си бил написал домашното. "
Кметът на София Йорданка Фандъкова също има мнение. " Протестите са нездравословно и неприятно нещо. Толкова хора на едно място, на една улица, всеки ден. Ще съсипят пътната настилка. "
В южната ни съседка – Турция, румънските митинги провокираха единствено усмивки: " Те си имат държавно управление, което не пада, ние си имаме също толкоз постоянна лира! "
В Гърция се обмисляше концепцията да поддържат румънците с митинг в Атина, само че той пропадна. Попитали уредникът на митинга за какво най-малко той не е отишъл, а той дал отговор: " Ама тъкмо в този момент ли?... То в този момент е доста горещо… таман съм си сипал узо… "
Джордж Сорос бе потърсен за коментар: " Тези митинги би трябвало да спрат. Тези хора ще ме разорят. Благодаря на българите, че са толкоз търпеливи и пестят парите ми. "
Автор: Калинка Тодорова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР