От неправителствената организация Спаси София се гневят от некомпетентността на

...
От неправителствената организация Спаси София се гневят от некомпетентността на
Коментари Харесай

Спаси София: На Фандъкова все друг ѝ е виновен

От неправителствената организация " Спаси София " се гневят от некомпетентността на столичната администрация и в частност тази на кмета Йорданка Фандъкова. Без недомлъвки деятелите признават това, на което всички поданици на София са очевидци, а точно - вместо да вземат решение проблемите, инфраструктурните поправки ги основават. Как новоремонтирана улица в центъра се наводни, а старите, строени преди десетилетия, се оттичаха по естествен метод?

Въпреки целия комизъм, случилото се през вчерашния ден е следващ мотив да се замислим накъде върви София. Не е обикновено преди малко ремонтираната ул. " Солунска " да бъде превърната в река. Само по нея имаше сходно наводняване, не и по близките, построени преди десетилетия улици. А трябваше да бъде тъкмо противоположното - за " Солунска " бяха дадени големи пари за създаване на линейни отводнители в самите бордюри. Да, имаше значителен дъжд, само че никога той не беше необикновен или катастрофален.

Йорданка Фандъкова още веднъж излезе с опрощение - отводнителните шахти били запушени от наноси, само че след дъжда били почистени. Същите наноси, които са разследване от " фугите " по " Солунска " и " Графа " и за които от месеци призоваваме да бъдат почистени. Наноси от отворите за дървета, на които " не помниха " да им сложат железни решетки. Наноси от ръчното разчистване на улиците, при което очевидно отпадъците се замитат в канала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР