От началото на събитията в Украйна се наблюдава активизиране на

...
От началото на събитията в Украйна се наблюдава активизиране на
Коментари Харесай

Рашков: Има активизиране на дезинформацията

От началото на събитията в Украйна се следи активизиране на дезинформацията със засилена агитация в обществените мрежи и тиражиране на подправени вести.

Това се споделя в писмен отговор на вътрешния министър Бойко Рашков на въпрос от народния представител Димитър Ташев по отношение на ограниченията против разпространяване на подправените вести в България, оповестен на формалната страница на Народното събрание.

Министърът показва, че за дейно противопоставяния на киберпрестъпността, в това число незаконно наличие в интернет, от ГДБОП се прави специфичен всекидневен онлайн мониторинг за разпространяване на подправени вести, целящи дезинформация и всяване на суматоха, както и на изявления в обществените мрежи, съдържащи апели и подбуди за нарушение на публичния ред и подстрекателство към деструктивни и протестни дейности, целящи дестабилизация в по-широк проект.

Рашков добавя, че все още в ГДБОП няма данни за чиновници на Министерство на вътрешните работи, които употребяват обществените мрежи като обществена естрада, посредством която да популяризират политически пристрастия и апели, както и подправени вести по разнообразни тематики.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР