От началото на руската специална операция в Украйна Киев привлече

...
От началото на руската специална операция в Украйна Киев привлече
Коментари Харесай

Захарова посочи броя на чуждестранните наемници в Украйна

От началото на съветската специфична интервенция в Украйна Киев притегли към 7000 задгранични наемници от 63 страни за присъединяване в спора. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

„ От началото на специфичната военна интервенция режимът в Киев притегли в Украйна, единствено по открити данни, към седем хиляди задгранични наемници от 63 страни “, сподели тя.

Захарова счита още, че страните от НАТО вършат всичко, с цел да забавят дейната фаза на интервенцията. „ Те усилват доставките на военно съоръжение, оръжия, муниции, подтиквайки режима в Киев да продължи експанзията против ДНР и ЛНР и нови неонацистки военни закононарушения “, заключи тя.

По-рано Следственият комитет на Русия разгласи, че ще работи за определяне на данните за задгранични наемници, участващи във военните дейности в Украйна. СКР има намерение да изследва информацията на съветското министерство на защитата, че режимът в Киев е привлякъл на своя страна 6824 чужденци от 63 страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР